Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot ve Frankfurtu ukáže koncept ostré verze modelu 308

Naše téma
Redakce | 27.08.2013
Peugeot 308 R Concept. | foto: Peugeot
Frankfurt /FOTOGALERIE/ - Model 308 teprve čeká oficiální premiéra, ale automobilka Peugeot už si pohrává i s myšlenkami na ostrou verzi. Svou vizi rychlé "třistaosmičky" ukáže v podobě konceptu s názvem 308 R na autosalonu ve Frankfurtu - současně s představením standardního hatchbacku. 
Červeno-černý koncept 308 R vypadá opravdu nabroušeně, Peugeot ostatně tvrdí, že chtěl vytvořit čistě sportovní auto. Pod kapotou je motor z nového RCZ R, tedy přeplňovaná šestnáctistovka produkující 270 koní - to znamená litrový výkon téměř 170 koní na litr objemu. Podle automobilky jde o rekordní hodnotu. Více informací o konceptu a úmyslech s ním zatím Peugeot neprozradil, snad se ale dočkáme brzy.

Ve Frankfurtu čeká oficiální premiéra produkční verzi modelu 308. Novinka stojí na platformě EMP2 a oproti předchůdci je až o 140 kg lehčí, o 26 mm kratší a o 52 mm nižší. Na výběr by mělo být z pěti motorizací. Základní jednotku představuje tříválec 1.2 VTi (82 koní), nad ní stojí dvě verze přeplňované šestnáctistovky THP (125 a 156 koní) a naftové motory zastupují dvě varianty 1.6 HDi (92 a 115 koní).

Autosalon ve Frankfurtu otevře svoje brány 10. září nejprve novinářům, 12. září pak veřejnosti.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů