Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot představil vlastní pick-up. Má starší techniku Nissanu a skvělé jméno

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.06.2017
Peugeot Pick Up. | foto: Peugeot
Pokud nesledujete nabídku Peugeotu v Africe, asi nevíte, že francouzské značce v tamních končinách už pár let scházel v nabídce pořádný pick-up. Aktuálně představená novinka má tento nedostatek vyřešit.
O pracovní auta, která zvládnou hrubé zacházení, mají praktickou ložnou plochu a snesou jízdu v terénu, je na africkém kontinentu pochopitelně zájem. Poté, co Peugeot přestal vyrábět model Hoggar, tedy pick-up postavený na základě hatchbacku 207, rozhodl se zákazníkům nabídnout něco nového.

Jejich novinka s jednoduchým názvem Pick Up je čtyřdveřovým terénní pick-upem, který opět vychází z jiného vozu. Tentokrát však jde o čínskou verzi starého Nissanu Navara z roku 1997 jménem Dongfeng Rich New.

O žádnou novou techniku či zcela nový model se tak nejedná. Jednodušeji řečeno, Peugeot má s čínskou společností domluvu, že bude tyto pick-upu na základě starých Nissanů prodávat pod svým jménem. Což je proces, který se v rozvojových a chudších zemích provádí neustále.

Kromě jiné masky chladiče s logem Peugeotu tak vůz nepřináší nic nového. Na délku měří 5,08 metru, na šířku měří kolem 1,8 metru a na výšku kolem 1,70 metru podle specifikace. Maximální zatížení nákladem je pak 815 kg.

Pod kapotou je osvědčený 2,5litrový turbodiesel o výkonu 115 koní (85 kW) a s 280 Nm točivého momentu, který pracuje skrze pětistupňovou manuální převodovku. Na výběr je pohon předních nebo všech kol.

Jak už bylo řečeno, Peugeot Pick Up je určen k prodeji výhradně na africkém kontinentu. K zákazníkům se tam dostane letos v září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů