Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot omladil model 2008. K dispozici bude i ve stylové verzi GT Line

Naše téma
Redakce | 20.02.2016
dalších 23 fotek
Peugeot 2008. | foto: Peugeot
Peugeot 2008 se poprvé představil před třemi lety. Stalo se tak na autosalonu v Ženevě, kde francouzská automobilka za několik dní ukáže i modernizovanou podobu tohoto městského crossoveru.
Největší změnou je nová maska chladiče, která přišla o horizontální žebrování a nově ji tvoří jakýsi mřížkovaný "výplet" s malými chromovanými ploškami. Také se přesunulo logo - z kapoty se přestěhovalo právě do masky chladiče.

Zájemci dále mohou vybírat z rozšířené palety laků, novými barvami jsou červená Ultimate a smaragdová Crystal. Celkem v ceníku najdeme devět odstínů.

Peugeot 2008.



Zajímavou novinkou je nové provedení GT Line, které doplňuje výbavy Access, Active a Allure. Jde o stylovou verzi se sportovním nádechem. Stojí na 17palcových černých kolech a místo chromovaných prvků na kapotě dostala leskle černé detaily. Dokonce i maska chladiče přišla o chromování, výplň je černá. 

V interiéru má GT Line červené prošívání, nerezové prahy nebo pedály v hliníkovém vzhledu. Technika je v případě GT Line stejná jako u ostatních verzí.

Peugeot 2008.



Nabídka pohonných jednotek zahrnuje zážehové 1,2litrové tříválce v atmosférické variantě (60 kW/82 koní) a dvou přeplňovaných (81 kW/110k a 96kW/130 k) provedeních. Naftu spalují tři verze čtyřválcového turbodieselu 1.6 BlueHDi.

K dispozici je s výkony 55 kW/75 k, 74 kW/100 k a 88 kW/120 k. V závislosti na vybranou motorizaci výrobce nabízí pěti- a šestistupňové manuální převodovky, robotizovanou skříň i klasický šestistupňový automat.

Peugeot 2008 má i nadále pouze pohon předních kol.

Francouzský crossover patří mezi nejúspěšnější malá SUV na trhu, od uvedení se prodalo více než půl milionu kusů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů