Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot modernizoval model 301. Levný sedan dostal novou příď a lepší interiér

Naše téma
Redakce | 24.11.2016
dalších 5 fotek
Peugeot 301. | foto: Peugeot
Když před několika dny Citroën ukázal omlazený sedan C-Elysée, bylo jasné, že se brzy ukáže i modernizovaná verze jeho dvojčete od Peugeotu. Stalo se tak, faceliftovaný sedan s označením 301 je tady.
A novinky jsou podobné jako v případě Citroënu. Změnila se příď, která reflektuje aktuální designový jazyk značky. Nově má například logo umístěné v masce chladiče, nikoli na kapotě.

Maska chladiče také byla přepracována, stejně jako světlomety - a to nejen přední, ale i ty zadní. Do předního nárazníku pak ještě byly integrovány LED diody pro denní svícení.

Uvnitř se objevuje upravená palubní deska, jejímž dominantním prvkem může být 7palcový dotykový displej modernizovaného multimediálního systému, který podporuje například platformy Apple CarPlay a Android Auto pro propojení s chytrým telefonem.

Peugeot 301.


Zato nabídka motorů se nemění. Na výběr jsou dvě benzinové motorizace, tedy atmosférický 1,2litrový tříválec o výkonu 82 koní (60 kW) a čtyřválcová šestnáctistovka (85/115 k), a dva turbodiesely - 1.6 HDi o výkonu 92 koní (68 kW) a 1.6 BlueHDi produkující 100 koní (73 kW).

Standardem je pětistupňová manuální převodovka, k benzinové šestnáctistovce ale Peugeot nabídne nový šestistupňový automat.

Dá se očekávat, že si kompaktní sedan i po modernizaci ponechá příznivou cenovku. V Česku aktuálně Peugeot 301 startuje na částce 269 000 Kč.

Peugeot 301 je v prodeji od roku 2012 a francouzská automobilka už prodala asi 360 tisíc exemplářů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů