Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot modernizoval model 208. Do prodeje zamíří v červnu

Naše téma
Redakce | 19.02.2015
Peugeot 208. | foto: Peugeot
Automobilka Peugeot po třech letech od uvedení na trh modernizovala model 208. Nejprodávanější auto této francouzské značky dostalo upravený vzhled, nové prvky výbavy i úspornější motory.
Změna designu není výrazná, ale vězte, že Peugeot přepracoval tvar nárazníku, dal vozu širší masku chladiče se silnější chromovanou lištou, která je nyní plně integrována do nárazníku. U vyšších výbav maska vytváří 3D efekt. Nové jsou také nové dvoubarevné světlomety s černou chromovanou maskou. Upraveny byly i zadní "lampy".

Decentně výrobce přistoupil i k interiéru. Jeho filosofie tedy zůstává: řidič má stále k dispozici malý volant a vyvýšený přístrojový štít. Změnily se spíš detaily, jako kvalitnější materiály, barva podsvícení přístrojové desky, ručiček a ovladačů, která je nyní bílá, přibylo stropní LED osvětlení a modré světelné lišty panoramatické střechy. Novinkou je systém MirrorScreen, díky kterému je možné zobrazit displej telefonu na dotykové obrazovce vozidla a naplno využívat aplikace v telefonu.

Peugeot 208.



V nabídce se s faceliftovanou "dvěstěosmičkou" objevují nové odstíny, Peugeot se však zatím pochlubil jen metalickou oranžovou. Přibyly i nové možnosti individualizace. 

Zajímavou novinkou je bohatě vybavená úroveň GT Line, která nabízí některé sportovní prvky vrcholného provedení GTi, ale přitom k ní lze zvolit "běžné" motory. 

Peugeot dále vyzdvihuje dva nové prvky výbavy. Prvním je automatické nouzové brzdění v městském provozu v případě rizika srážky. Systém využívá laserový snímač zabudovaný na čelním skle a umožňuje vyhnout se při rychlosti do 30 km/hod nehodě nebo snížit její závažnost v případě, že řidič nezasáhne. Druhou novinkou je couvací kamera.

Peugeot 208.


A motory? Naftové jednotky zastupují tři verze turbodieselu 1.6 BlueHDi s výkony 75, 100 a 120 koní. Nejsilnější provedení je spojeno s šestistupňovou manuální převodovkou, obě slabší varianty pracují s pětsitupňovou skříní. Nejslabší turbodiesel si má vystačit se třemi litry nafty na sto kilometrů.

V nabídce benzinových motorů převažují tříválce. Ten základní s litrovým objemem poskytuje výkon 65 koní. Výkonnější dvanáctistovka pak dává 82 koňských sil a její turbodmychadlem přeplňovaná verze produkuje 110 koní. Čtyřválcová přeplňovaná šestnáctistovka THP vykazuje výkon 165 koní a do nejrychlejší verze GTi se montuje stejná jednotka posilněná na 208 k.

Standardem jsou pětistupňové ručně řazené převodovky, šestistupňové jsou vyhrazeny jen pro motory 1.6 THP. Přeplňovaný tříválec však lze pořídit s šestistupňovým automatem.

Peugeot 208.


Modernizovaný Peugeot 208 čeká premiéra na ženevském autosalonu, prodej začne v polovině června tohoto roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů