Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot dostál svému slovu. V Ženevě představí řadu elektro-sportovních modelů

Naše téma
Jiří Švamberk | 21.02.2019
dalších 18 fotek
Koncept 508 Peugeot Sport Engineered (2019) | foto: Peugeot
První vlaštovkou je koncept 508 Peugeot Sport Engineered s působivými výkonovými parametry. A nejlepší na tom je, že tenhle krasavec se bude opravdu vyrábět!
Peugeot loni v říjnu oznámil, že plánuje výrobu elektrifikovaných sportovních modelů a první ochutnávku přiveze už na ženevský autosalon v podobě konceptu 508 Peugeot Sport Engineered, který kombinuje zážehový přeplňovaný čtyřválec 1,6 s dvojicí elektromotorů. Na spalovací motor připadá výkon 200 koní, vepředu umístěný elektromotor jej podporuje dalšími 110 koni. Druhý z elektromotorů roztáčí zadní kola a přidává do celkového výkonu systému dalších 200 koní. Kombinovaný točivý moment vrcholí hodnotou 500 Nm a Peugeot Sport tvrdí, že tento koncept zrychlí z 0-100 km/h za 4,3 sekundy a nepřestane zrychlovat až do 250 km/h, kde zasáhne omezovač.

Sportovní verze modelu 508 se stane vlajkovou lodí nové modelové řady elektrifikovaných sportovních vozů a je duchovním nástupcem dříve představených studií 208 HYbrid FE (2013) a 308 R HYbrid (2015).

Kromě velmi zajímavých dynamických parametrů je koncept 508 Peugeot Sport Engineered díky 11,8 kWh akumulátoru schopen jízdy čistě na elektrický pohon, a to až na vzdálenost 50 km.

508 Peugeot Sport Engineered


Unikátní, sportovně orientovaný pohon doplňuje snížený podvozek a rozšířený rozvor kol vpředu o 24 mm a 12 mm vzadu. Inženýři Peugeot Sport si také pohráli s řízením.

Designově se 508 Peugeot Sport Engineered liší od běžných 508 především karbonovými vnějšími zpětnými zrcátky a přepracovaným předním nárazníkem, který společně s klapkami na pomocných rámech a malými křidélky ve spodní části C-sloupků optimalizuje aerodynamiku. Přítlak na zadní nápravě zvyšuje difuzor v zadní části vozu.

Koncept 508 Peugeot Sport Engineered (2019)


Přestože technicky jde o koncept, tohle auto je hotové, což ostatně potvrzuje i Peugeot, který už oznámil, že se do prodeje dostane na konci roku 2020. Stane se tak ale s nižším výkonem, odhadovaným na nějakých 350 koní, zatímco pohon všech kol zůstane.

V přiloženém videu se můžete na nový koncept od Peugeot Sport detailně podívat.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů