Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peklo pro milovníky koní. Číňan si objednal do Mustanga interiér z mustanga

Naše téma
Dominik Valášek | 25.03.2017
dalších 6 fotek
Ford Mustang s interiérem z pravých mustangů. | foto: Vilner
Když máte peníze, můžete mít asi vážně úplně všechno. Jistý čínský zákazník si třeba přál velmi netradiční interiér do Fordu Mustang. A dostal ho.
Tento chlapík se zřejmě rozhodl, že není vhodné, aby mělo auto nesoucí název „Mustang" interiér z jiného zvířete, než právě z mustanga. Poručil si proto kompletní zakázkový interiér čalouněný do kůže z volně žijících koní.

Vyleštěná useň z divokých koní proto pokryla volant, řadicí páku, manžetu ruční brzdy, ale především sedadla. Poněkud morbidní jsou potom boční části sedadel, kde se nachází kůže i se srstí. Veškeré vzorování a prošívání je děláno ručně a čínské divizi firmy Vilner nelze upřít, že ačkoliv je interiér dosti kontroverzní, zpracování je prvotřídní.

Čtěte také: Úlet. Pogea Ares je vzteklá pětistovka s výkonem přes 400 koní

Patrně nejlepší části interiéru jsou nicméně ty, které halí Alcantara. Odolný syntetický materiál, využívaný v závodních autech, je třeba na palubní desce, na středovém tunelu, na dveřních výplních a s poněkud kýčovitou grafikou v podobě hadů také na střeše.

Suma sumárum pod rukama šikovných lidí z Vilner vznikl dosti diskutabilní, kontroverzní, ale kvalitně zpracovaný interiér. O vkusu čínského zákazníka nechť si udělá každý svůj obrázek.

Ale když na to má...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů