Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pagani Zonda se loučí extrémní verzí Revolucion. Stojí 56 milionů

Naše téma
Redakce | 23.06.2013
dalších 5 fotek
Pagani Zonda Revolucion. | foto: Pagani
San Cesario sul Panaro - Pagani Zonda, jedno z nejobdivovanějších superaut současnosti, přenechává svoje místo nástupci. Loučí se ve velkém stylu, pětikusovou speciální edicí Revolucion s hodně exkluzivní cenovkou. Auto vyjde na 56 milionů korun - bez daně. A to přitom ani nesmí na běžnou silnici.
Ano, je to tak. Zonda Revolucion totiž nemá homologaci pro silniční provoz. Je to spíš závoďák, okruhové náčiní. 

Proto nepřekvapí, že se tým konstruktéra a šéfa značky Horacia Paganiho snažil o co největší redukci hmotnosti. Zatímco běžná Zonda váží 1 250 kilogramů (už to je slušná hodnota), Revolucion se díky ještě širšímu použití kompozitních materiálů a přepracování nekterých dílů chlubí hmotností pouhých 1 070 kilo. 

Posledních pět kusů Zondy má také vylepšenou aerodynamiku, silnější brzdy, 12 úrovní nastavení trakce a dokonce zadní nastavitelné křídlo se systémem DRS, který využívají vozy formule 1. To znamená, že pouhým stiskem tlačítka může řidič výrazně změnit aerodynamiku auta.

Pod kapotou najdeme starý známý šestilitrový dvanáctiválec se dvěma turby od AMG, tentokrát vyladěný na výkon 800 koní (588 kW), točivý moment je ohromných 750 N.m.

Revolucion tedy představuje opravdu důstojné rozloučení s legendou, která se poprvé objevila už v roce 1999. A která se vlastně loučila už mnohokrát s tím, že vyklízí místo novému modelu Huayra. Ale stále vznikaly její nové a nové edice. Tentokrát jde ale opravdu o poslední verzi Zondy. Prý.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů