Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pagani Huayra je klenot za 40 milionů. V Česku jezdí jediné, prohlédněte si ho

Naše téma
Jan Zajíc | 23.05.2017
dalších 19 fotek
Pagani Huayra. | foto: Cossie670
V Česku je aktuálně registrováno nějakých 5,6 milionu aut. Ale supersport, na který se právě díváte, tu jezdí jeden jediný. Jmenuje se Pagani Huayra a jeho český majitel za něj utratil zhruba 1,5 milionu eur, tedy v přepočtu skoro 40 milionů korun.
Jde přitom o 51. exemplář ze 100kusové série z roku 2016 a vyveden je v barvě Rosso Monza. A kromě fotogalerie si ho můžete prohlédnout osobně na letošní ročníku motoristické akce s názvem Legendy, která se uskuteční 10. a 11. června v areálu psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích.

Vůz patří jistému českému majiteli, který chce zůstat v anonymitě, a má najeto pouze sedm kilometrů. Zvláštností pak je vlastnoruční podpis Horacia Paganiho, zakladatele automobilky, jež sídlí v italském městě San Cesario sul Panaro nedaleko Modeny. Autogram je přitom zalakován na pravé zadní části karoserie.

Čtěte také: V Česku bude jezdit supervzácné a superdrahé LaFerrari Aperta. Prohlédněte si ho

Exotický supersport pohání šestilitrový dvanáctiválec o výkonu 730 koní (537 kW), který pro Pagani na zakázku vyrábí Mercedes-AMG. Točivý moment vrcholí hodnotou 1000 Nm. Není divu, že Huayra, jejíž jméno v jazyce jihoamerických indiánů znamená vítr, zrychlí z klidu na stovku za 3,3 sekundy a umí jet až 360 km/h. O brždění se starají keramické kotouče, které Huayru z rychlosti 100 km/h zastaví za 2,0 sekundy. Zastavení z 200 km/h zabere pouhé 4,2 sekundy.

Karoserie je navržena podobně jako křídlo a tým kolem Paganiho strávil jejím designem pět let. Na přídi i zádi jsou umístěny pohyblivé aerodynamické prvky, které neustále mění svou pozici v závislosti na aktuálních jízdních podmínkách a zajišťují tak vždy co nejlepší aerodynamiku či přítlak.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů