Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pagani Huayra Pearl je jediné na světě. Vzniklo pro neznámého boháče

Naše téma
Redakce | 05.05.2016
další 3 fotky
Pagani Huayra Pearl. | foto: Pagani
Když máte hodně, opravdu hodně peněz, nemusíte se spokojit s tím, co luxusní automobilky běžně nabízejí. Můžete se na ně obrátit s přáním, aby vám postavily jedinečný kousek, jaký nemá nikdo jiný na světě. Takové přání umí splnit třeba italský výrobce supersportovních aut Pagani Automobili. 
Pagani už v minulosti vyrobilo na zakázku například několik unikátních Zond. Nyní se ale u malé automobilky všechno točí kolem nástupnického modelu Huayra. Nejenže Pagani pracuje na verzi Roadster, která by se měla poprvé ukázat v srpnu na Pebble Beach Concours d'Elegance v Kalifornii, výrobce se pochlubil také specialitkou jménem Huayra Pearl.

Ta vznikla na přání nejmenovaného zákazníka, je jediná na světě a práce na ní zabrala údajně celý rok.

Pagani Huayra Pearl.


Pagani tvrdí, že od standardní Huayry se provedení Pearl liší pěti tisíci novými prvky. Nejde přitom jen o díly karoserie, ale i o komponenty pohonného ústrojí. O něm sice výrobce mlčí, ale majitel se jistě těší z šestlitrového dvanáctiválce se dvěma turbodmychadly, který v běžné Huayře dává 710 koňských sil (522 kW) a 800 koní (588 kW) pak v silnější verzi BC.

Zajímavá je také zřetelná inspirace staršími vozy od Pagani. Huayra Pearl má například zadní dvojdílné křídlo připomínající řešení ze Zondy S, nasávací otvor na střeše zase odkazuje na Zondu R a přední splitter je podobný tomu z Huayry BC.

Pagani Huayra Pearl.



Jedinečný je i lak, pod nímž je zřetelná struktura karbonových vláken.

Kromě toho, že neznáme vlastníka unikátního stroje, je dobře střeženým tajemstvím i jeho cena. Standardní Huayra, která už je dávno vyprodaná, stála více než 25 milionů korun. A za verzi BC - opět již vyprodanou - výrobce žádal dokonce milionů šedesát.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů