Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

TVR představí svůj nový model už v září. Lehké kupé pojede přes 320 km/h

Naše téma
Daniel Fuglevič | 06.06.2017
další 4 fotky
Upoutávka na nový model značky TVR. | foto: TVR
Britská malosériová automobilka se vrací a na zbrusu nový model nás láká detailní fotkou postranního výfuku. Na kompletní podobu si musíme ještě chvíli počkat, nicméně o technice už víme docela dost.
Po zoufalé životní etapě ve vlastnictví ruského multimilionáře Nikolaye Smolenského se TVR znovu ocitá v britských rukách a konečně se chýlí k návratu.

Nový model, o kterém se mluví již pár let, je nyní dokončen a poprvé se veřejnosti představí 8. září na goodwoodském Revivalu. Doplní tam řadu starších modelů k oslavám 70. výročí od založení automobilky.

Čtěte také: Volkner Performance je obytňák s garáží. Svůj sporťák budete mít vždy u sebe

Někteří zájemci už novinku na vlastní oči viděli, přičemž zahajovací série pěti set kusů má být podle všeho téměř vyprodaná. Vůz by měl dostat cenovku v přepočtu okolo 2,8 milionu korun. Další kusy, mimo zahajovací sérii, pak chce TVR nabídnout po premiéře vozu.

Atraktivnost novému TVR přidává i fakt, že se na jeho vývoji podílel Gordon Murray, konstruktér legendárního McLarenu F1. Auto využije patentované lehké šasi iStream, kombinující trubkový rám a karbonové panely, které Murray dříve použil u svých malých vozů.

Čtěte také: Lamborghini už vyrobilo 8000 Huracánů. Jde o nejrychleji prodávaný model značky

Vepředu se usadí atmosférický pětilitrový osmiválec od firmy Cosworth o výkonu přibližně 486 koní (358 kW). Hmotnost vozu se má pohybovat okolo 1200 kg, díky čemuž má být zajištěno zrychlení z 0 na 100 km/h za méně než čtyři vteřiny a dosáhnutí maximální rychlosti 322 km/h.

Nakonec se spekuluje, že nový model dostane jméno Griffith a naváže tak na starší vozy ze 60. a 90. let. Značka si totiž toto jméno nedávno opět zaregistrovala.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů