Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ostrý McLaren 600LT je oficiálně tady. Má 600 koní a hromadu karbonových dílů

Naše téma
Daniel Fuglevič | 28.06.2018
dalších 9 fotek
McLaren 600LT. | foto: McLaren
McLaren konečně naplno odhaluje očekávanou ostřejší verzi svého „základního“ supersportu 570S. Novinka s označení 600LT dostala pochopitelně výkonnostní injekci, celou řadu aerodynamických vylepšení a snížena byla o pořádný kus i celková hmotnost.
McLaren 600LT tak bude nyní vrcholem v takzvané Sports Series nabídce modelů britské značky a samozřejmě se umisťuje nad standardní 570S, z něhož ostatně vychází.

Z minulosti je přitom znovu vytaženo označení LT, které už v 90. letech používal legendární McLaren F1 u své varianty s prodlouženou aerodynamickou karoserií, a naposledy bylo k vidění rovněž u modelu 675LT. Na prodloužení celkové délky vozu došlo i zde, i když jen nepatrně.

Díky přepracované karbonové karoserii narostlo 600LT do délky o 7,4 cm. Hlavně díky většímu přednímu splitteru, pevnému křídlu s větší plochou a razantnějšímu difuzoru vzadu. Díky změnám na zadním nárazníku se navíc koncovky výfuku přestěhovaly nahoru na víko motoru.

Rozsáhlým použitím karbonových dílů a odlehčených součástek pak novinka zhubla o 96 kg vůči 570S. Konečná hmotnost tedy čítá 1247 kg. Z uhlíkových vláken jsou nyní přední odvětrávané blatníky, střecha, závodní sedačky původně z hypersportu Senna a lehčí jsou i nová kovaná kola.

Dvakrát přeplňovaný 3,8litrový osmiválec byl podle názvu modelu vyladěn na rovných 600 koní (441 kW) a 620 Nm točivého momentu, čímž si proti 570S polepšil o 30 koní (22 kW) a 20 Nm. Poměr výkonu a hmotnosti je nyní 481 koní (354 kW) na tunu.

Dynamické schopnosti zatím McLaren nezveřejnil, ale bezpochyby se zase o cosi zlepší. Již standardní 570S však bylo dostatečně rychlé auto s akcelerací z nuly na 100 km/h za 3,2 sekundy a maximální rychlostí 328 km/h. 

Produkce modelu prý bude omezena, k čemuž automobilka dodává, že novinku nebude vyrábět déle než 12 měsíců. Výroba začne v říjnu a ceny pro jednotlivé trhy budou oznámeny později. K vozu pak bude McLaren nabízet i lekce jízdy na okruhu s profesionálním pilotem.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů