Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ostrý Leon Cupra už je venku i jako kombík. Prodávat se začne v březnu

Naše téma
Redakce | 08.01.2015
dalších 7 fotek
Seat Leon ST Cupra. | foto: Seat
Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Seat představila ostrou verzi kombíku Leon ST. Označení Cupra tak ponese už třetí zástupce modelové řady Leon. V Česku se první vozy objeví v březnu.
Cena byla stanovena na 699 900 Kč za verzi s šestistupňovou manuální převodovkou, varianta s dvouspojkovou skříní DSG vyjde na 744 900 korun.

Technicky se Leon ST Cupra neliší od svých sourozenců, kterými jsou pěti- a třídvéřový hatchback. Pohání jej tedy přeplňovaný benzínový dvoulitr TSI o výkonu 280 koní (206 kW). Točivý moment vrcholí v rozpětí od 1700 do 5600 ot/min hodnotou 350 N.m. Stovku kombík pokoří za 6,1 sekundy, provedení s automatem je ještě o desetinu vteřiny rychlejší.

Seat Leon ST Cupra.


Průměrná spotřeba se přitom má pohybovat okolo 6,6 l/100 km.

Vůz kromě výkonného pohonného ústrojí nabízí také adaptivní podvozek, uzávěrku předního diferenciálu, volič jízdních režimů, devatenáctipalcová kola či standardně dodávané přední světlomety LED.

Uzávěrka diferenciálu přední nápravy zlepšuje trakci a ovladatelnost auta. Systém používá elektronicky řízenou a hydraulicky ovládanou sadu lamel. Maximální svorný účinek je 1600 N.m a v extrémním případě může být 100 procent hnací síly přenášeno na jedno kolo. Příjemnou záležitostí je plně vypínatelný stabilizační systém ESP.

Seat Leon ST Cupra.



Volitelný paket Performance pak přidává ještě velké brzdové třmeny Brembo, specifická kola a speciální pneumatiky.

V interiéru najdeme sportovní volant nebo sportovní sedadla čalouněná černou Alcantarou a ozdobená bílým štepováním. K dispozici je také černé celokožené čalounění, opět doplněné bílým štepováním. V ceníku se objevují i skořepinová sedadla.

Seat Leon ST Cupra.



Vzhled vozu lze dále individualizovat na přání dodávanými pakety White Line, Black Line a Energy Line. Rámečky masky chladiče, kryty vnějších zpětných zrcátek a části dvoubarevných kol z lehké slitiny jsou pak lakovány příslušnou barvou – v případě paketu Energy Line odstínem oranžová Cup Racer.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů