Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ostré modely Audi by mohly dostat pohon zadních kol

Naše téma
Jan Zajíc | 02.07.2017
dalších 19 fotek
Audi RS 5 Coupé. | foto: Audi
Sportovní modely Audi jsou už tradičně spojeny s pohonem všech kol quattro. V budoucnu už to ale možná platit nebude, ostré vozy německé automobilky by totiž mohly dostat i pohon zadních kol.
Naznačil to alespoň šéf divize Audi Sport Stephan Winklemann. "Dokážu si představit, že v budoucnu můžeme nabídnout modely s pohonem zadních kol," řekl britskému magazínu Auto Express.

Tohle prohlášení ostatně odpovídá i nedávnému přejmenování sportovní divize Audi, jež změnila název z quattro GmBH na Audi Sport. Quattro je přitom u Audi už tradičním pojmenováním pohonu 4x4. "Quattro je systém pohonu všech kol a jedna z věcí, která Audi proslavila. Ale podle mě to není to pravé jméno pro naši divizi," dodal Winklemann.

Rychlé zadokolky od Audi by pak měly konkurovat autům z M divize automobilky BMW či rychlým Mercedesům od AMG. Kdy se ale objeví - pokud vůbec - první vlaštovky, zatím není jasné. Jasné ale je, že pohon všech kol pro ostrá Audi řad S a RS zůstane standardem. Zadokolky budou zřejmě spíš jakousi alternativou.

O konkrétních plánech divize Audi Sport bychom se mohli více dozvědět na podzim, na frankfurtském autosalonu v září se totiž představí hned dva nové modely. Celkem sportovní oddělení chystá v příštích 24 měsících uvést 8 novinek.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů