Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Ostravě mu chyběly driftové akce, tak je DJ Lucky Boy začal sám pořádat

Naše téma
Tereza Figalová | 26.01.2024
dalších 7 fotek
Driftové srazy v Ostravě jsou velmi oblíbené. | foto: Deník/VLP Externista
Milovník aut, marketér, DJ a influencer Lukáš Souhrada se věnuje především sportovním a unikátním autům. Na sociálních sítí rychlé vozy představuje prostřednictvím videí. Zároveň pořádá v Ostravě nejrůznější driftové a tuningové srazy a automobilové závody. Lukáš, který je také známý pod uměleckým jménem DJ Lucky Boy, vlastní přes dvacet aut. Všechna jsou určitým způsobem speciální, jedinečná a zároveň odlišná.  
Jak rozlišujete práci a záliby? 

Vlastním marketingovou firmu a s týmem se snažíme klientům pomáhat s rozvojem marketingu, grafikou, tvorbou videí nebo pro mnoho z nich tiskneme na textil. Prioritou v podnikání je PR, internetové kampaně, fotky a videa. Dále jsem influencer a tvořím obsah na sociální sítě – Instagram, TikTok, Facebook, Youtube a spolupracuji se značkami. Ze začátku tvorba na sociální sítě vznikla jako koníček, teď se jedná o práci. Letos bych chtěl začít se závody automobilů a věnovat se sportu na profesionální úrovni.

V současné době se zajímáte převážně o auta. Kolik jich vlastníte a které je nejvzácnější? 

Vlastním přes dvacet aut. Velmi nerad přirovnávám, které z nich je nejlepší a nejhorší, protože mám strach, že by se na mě auta urazila. Myslím si, že všechna jsou určitým způsobem speciální, jedinečná a zároveň odlišná. Například skvělými jízdními vlastnostmi disponuje Mitsubishi Lancer Evo 7, pro úžasný prožitek z jízdy je Volkswagen Golf nebo Toyota Supra, divoká jízda je s Nissanem Skyline a naopak klidná projížďka je v Nissanu S15.

Co vás přivedlo k nápadu pořádat driftové srazy v Ostravě? Je o ně ze strany veřejnosti zájem? 

Organizace podobných akcí mě velmi baví, protože je za tím vidět výsledek. Na driftové události v Ostravě dorazí tisíce lidí. Na druhou stranu je pořádání akcí extrémně náročné a je potřeba velký rozpočet, protože se může stát, že to nakonec nevyjde. V Moravskoslezském kraji mi driftové akce chyběly, tak jsem se rozhodl, že je budu pořádat sám. Dále s týmem organizujeme závody, driftové tréninky nebo tuningové srazy.

Jak řešíte driftové srazy s policií?

Minulý rok se mi stalo, že jsem na sociálních sítích zveřejnil, že za pět dnů uděláme v úterý o půl osmé večer sraz. Myslel jsem si, že moc zájemců nedorazí, protože jsem událost opakovaně nepromoval na sociálních sítích. Nakonec dorazilo přes pět set návštěvníků na jedno místo a sraz úplně zkolaboval. Policie byla velmi překvapená, že přišla taková spousta zájemců. Co se týká ostatních velkých akcí, tak je samozřejmě dopředu nahlašujeme a s policií spolupracujeme. Dokonce jsme pořádali jeden sraz, kdy jsme jeli spanilou jízdu v doprovodu policejního konvoje, a také policie na mnoha našich akcích působí z edukativního hlediska.

Co si myslíte o nabídce sportovních aut v České republice? 

V poslední době je trh hodně situovaný do Polska, protože je to obrovský stát. V Polsku je k dispozici více aut a ceny jsou o dost nižší. Například známé a oblíbené auto Nissan Skyline je v České republice v nabídce k prodeji možná jedno. V Polsku jich je rozhodně více. Myslím si, že co se týká JDM aut (automobily a vozidla určená pro japonský trh, pozn. red.), je momentálně na trhu nejlepší Polsko a internetové portály, kde jsou auta v nabídce.

Mladí za volantem rychlého auta bývají mnohdy trnem v oku starších lidí. Jaký je váš názor na tohle téma? 

Důležité je pochopit obě strany. Samozřejmě rozumím straším lidem, že je pro ně důležitý klid a mají odlišný pohled na život. Zároveň si nemyslím, že byli jiní. Rodiče a prarodiče jezdili ve škodovkách, žigulíkách, mercedesech, renaultech a také si je vylepšovali a zkoušeli limity aut. Na druhou stranu nemám rád staré lidi, kteří se postaví k cestě, mávají hůlkou a pokřikují. Staří zažívali v mládí podobné věci, jaké my zažíváme teď. Myslím, že je fér užívat si a zajímat se o věci, které nás baví, ale současně neohrožovat ostatní lidi.

Ve Frenštátu pod Radhoštěm vlastníte garáž s auty. Může tam nahlédnout veřejnost?

Nedávno jsme se přestěhovali do větších prostor, protože jako tým rosteme a nebyli jsme schopni fungovat v dosavadním místě. Od začátku je garáž přístupná pro veřejnost a kdokoliv může dorazit a podívat se na auta.

Profesí jste i DJ. Vzpomenete si na největší akce, kde jste hrál? 

Dlouhé roky jsem pracoval jako manažer pro přední české a slovenské rappové interprety. Práce DJ byla skvělou branou, abych se seznámil se spoustou lidí a ukázal, co umím. Hrál jsem na turné s Kontrafaktem, se Separem, působil jsem na MotoGP, na mistrovství světa v motocrossu a hrál jsem na Ken Blockovi v Polsku. Opakovaně hraji na festivalu Beats for Love v Ostravě a vystoupil jsem na Colours of Ostrava, na Oktagonu a hiphopových festivalech. Zároveň jsem hrál na spoustě menších akcí. Byly časy, kdy jsem vystoupil na sto čtyřiceti akcích ročně. Teď hraji zhruba na třiceti až čtyřiceti akcích za jeden rok.

Jak jste se dostal k práci s hudbou? 

Jednou jsem byl na party, kde hrál kamarád a jelikož jsem se nudil, tak mi ukázal, co dělá. Od té doby mě práce s hudbou začala zajímat a postupně jsem ji začal hrát na různých místech a akcích. K práci DJ jsem se dostal úplnou náhodou a hraní mě baví na sto šedesát procent. Předtím jsem pracoval v zahradnictví, stolařství a v obchodě se skateboardy, kde jsem dělal marketing a všechno se postupně vyvinulo až tam, kde jsem dnes.

Máte jedno místo v Ostravě nebo v okolí, které je pro vás nejoblíbenější?

Město Frenštát pod Radhoštěm a celé okolí, kde jsou nádherné hory a skvělé lesní cesty. Zde mám také garáž a zbytek věcí. Zároveň jsem hrdý, protože jsem kluk z Trojanovic, malé vesnice, která je součástí Frenštátu pod Radhoštěm, a s týmem jsme dokázali velké věci právě odtud.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů