Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ostrá Honda Civic Type R dostala k narozeninám rozkošnou sekačku

Naše téma
Dominik Valášek | 11.09.2017
Sekačka Miimo v provedení Type-R. | foto: Honda
Teď popravdě nevíme, jestli si Honda dělá sama ze sebe legraci, nebo jestli návaznost na letitý vtip „Honda=sekačka“ nebyla zamýšlená. Tak či tak ale japonská automobilka představila speciální autonomní sekačku navrženou podle posledního Civicu Type R.
Ta roztomilá bílá věc nese název Miimo, byla představená v roce 2013 a jedná se o samočinnou sekačku, která zcela sama poseká trávu, zatímco vy se o nic nestaráte. Původně anonymní bílou krabici si vzali do parády hoši z Hondy a vtiskli jí vskutku parádní vzezření inspirované Civicem Type R. Právě modelová řada ostrých modelů Type-R totiž slaví 25 let od prvního vozu.

Sekačka dostala imitaci přední i zadní masky, charakteristická světla, velké průduchy k chladiči a brzdám a další prvky. Nechybí štěrbina na kapotě, nápisy Type R na bocích, trojice výfuků vzadu a samozřejmě ani velké přítlačné křídlo věrně kopírující originál. To asi kdyby sekačka nabrala v rámci zahrady nějakou závratnou rychlost a potřebovala přítlak.

Sekačku lze ovládat jednak časovačem, jednak i rozmístěním čidel, která určí sekačce její pole působnosti. Jakmile narazí sekačka na neviditelnou „hranici“, odrazí se a jede jiným směrem. Jakmile má dost, dojede si na automatickou nabíječku a dobije svou li-ion baterii k dalšímu sekání.

Bezúdržbovost dokonce zašla tak daleko, že po Miimu není potřeba ani uklízet. Kousky trávy, které seká, jsou totiž tak malé, aby zapadly do trávníku a posloužily jako přirozené hnojivo.

Bohužel je Miimo v Type R provedení jen pouhým konceptem, takže ostrá Honda vám sama po zahradě jen tak jezdit nebude. Rozhodně by však stálo za zvážení vytvoření alespoň malé speciální edice.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů