Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Osobní dodávka Peugeot Rifter má český ceník. Startuje na 410 000 Kč

Naše téma
Radek Pecák | 06.08.2018
dalších 12 fotek
Peugeot Rifter | foto: Peugeot
V základním provedení vůz pohání přeplňovaný tříválcový zážehový motor s objemem 1,2 litru
Pouze jeden zážehový a tři verze turbodieselu 1,5 BlueHdi budou pohánět rodinný vůz Peugeot Rifter, což je osobní verze nejmenšího užitkového vozu značky. Zájemci si budou moci toto auto koupit ve třech stupních výbavy a s dvěma délkami karosérie. Ta prodloužená nese označení Rifter Long.

Současná akční cena nejlevnější verze s motorem 1,2 PureTech 110 se šestistupňovou manuální převodovkou činí 410 000 Kč. Pokud ovšem zákazník nechá svůj starý vůz protiúčtem, bude cena činit 390 000 Kč. Součástí nejlevnější výbavy Active je šest airbagů, tempomat s omezovačem rychlosti, systém pro varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, automatické nouzové brzdění, manuální klimatizace, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické ovládání předních okének a vnějších zpětných zrcátek, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, posuvné boční dveře na obou stranách vozu, úložný prostor nad čelním sklem, rádio s šesti reproduktory, podélné střešní nosiče a šestnáctipalcová ocelová kola.

Prodloužená verze Long je za příplatek 20 000 Kč. K dispozici bude celkem osm odstínů laku. Tři (bílá, červená a černá) jsou nemetalické, zbývajících pět jsou metalízy. Mezi nimi je i oranžová.

Vyšší stupně výbavy se označují Allure a GT Line. Nejdražší Rifter, který má tuto výbavu, prodlouženou karosérii a nejvýkonnější turbodiesel (130 koní) spojený s osmistupňovou automatickou převodovkou, přijde na 620 000 Kč. 

Potom už je součástí výbavy například i automatická dvouzónová klimatizace, tři samostatné a do podlahy sklopné sedačky ve druhé řadě , sedmnáctipalcová hliníková kola a třeba otevíratelné lkno zadních výklpných dveří.

Výbavy lze dále rozšířit například o vyhřívané čelní okno, volič pěti jízdních režimů Grip Control, systémy pro čtení dopravní značek a přepínání světel, automatické parkování se zadní kamerou, systém pro sledování mrtvého úhlu, panoramatické střešní okno, která obsahuje i další odkládací prostory, vyhřívané přední sedačky a také třetí dvě sedačky ve druhé řadě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů