Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel ukázal nový Grandland X, je to převlečený Peugeot 3008

Naše téma
Jan Zajíc | 19.04.2017
dalších 6 fotek
Opel Grandland X. | foto: Opel
Ještě v letoším roce Opel rozšíří nabídku o další SUV, tentokrát o kompaktní model Grandland X. Ten přitom vznikl díky spolupráci s koncernem Groupe PSA, jehož je Opel už součástí.
I proto je novinka v podstatě převlečeným Peugeotem 3008. Využívá stejnou platformu a k dispozici také bude jistě jen s pohonem předních kol. O dostatečnou trakci na horších površích se stejně jako u modelů Peugeotu a Citroënu má postarat systém Grip Control, který mění nastavení ESP - a případně i chování automatické převodovky - podle zvoleného jízdního režimu. 

Také rozměry jsou velice podobné jako u Peugeotu 3008, rozvor je úplně stejný - činí 2675 milimetrů.

Na délku pak Grandland X měří 4477 mm, široký je 1844 mm a vysoký 1636 mm. Zavazadelník má základní objem 514 litrů, po sklopení zadních sedadel se dovnitř vejde až 1652 litrů.

Vzhled je ale pochopitelně odlišný. Nové SUV dostalo designové prvky charakteristické pro vozy Opel, na první pohled je rozeznatelné hlavně díky typické masce chladiče. Také interiér odpovídá tomu, na co jsme u Opelu zvyklí.

Výrobce zdůrazňuje, že pro Grandland X nabídne dlouhý seznam výbavy, včetně položek, které bychom čekali spíš u vozů premiových značek - například vyhřívaný volant, bezdotykové otevírání kufru, ergonomická sedadla či kamerový systém monitorující okolí auta.

Zatím neznáme paletu motorů, dá se však předpokládat, že Opel nabídne jednotky známé z vozů skupiny PSA. Půjde jistě o tříválcové dvanáctistovky a čtyřválcové jedna-šestky, chybět by neměly ani 1,6litrové a dvoulitrové turbodiesely

Výstavní premiéra se uskuteční v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů