Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel ukázal nejvýkonnější Astru všech dob. Nemá ani zadní sedačky

Naše téma
Redakce | 27.02.2014
dalších 5 fotek
Opel Astra OPC Extreme. | foto: Opel
Rüsselsheim/Praha /FOTOGALERIE/ - Opel Astra OPC Extreme bude bezesporu patřit mezi nejatraktivnější premiéry ženevského autosalonu. Třídveřový hatchback přitom má být skutečným závodním autem adaptovaným i pro běžný provoz.
Vůz je přímo odvozený od závodního speciálu. Byl vyvinut na takzvané Severní smyčce (Nordschleife) slavného okruhu Nürburgring a pohání jej dvoulitrový čtyřválec s výkonem přes 300 koňských sil. Turbodmychadlem přeplňovaný zážehový motor s přímým vstřikováním paliva a variabilním časováním ventilů je nejvýkonnějším čtyřválcem, jaký kdy Opel vyrobil. Spřažen je s šestistupňovou manuální převodovkou, součástí výbavy je také samosvorný diferenciál.

Opel Astra OPC Extreme.



Opel se chlubí, že "extrémní verze" je díky použití komponentů z uhlíkových vláken o 100 kilogramů lehčí než sériová Astra OPC. Z karbonu je vyrobeno zadní přítlačné křídlo, difuzor v zadním nárazníku, přední spojler, kapota motoru, vzpěra mezi hornými úchyty tlumičů pérování, kryt motoru, disky kol i střecha kabiny. Například disky kol z karbonu jsou o 20 kilogramů lehčí než stejné disky z hliníkové slitiny a třeba střecha váží jen 2,6 kilogramu (proti 9,3 kilogramům, které váží střecha z ocelového plechu). 

Opel Astra OPC Extreme.



Astra OPC Extreme dostala brzdy Brembo s ventilovanými kotouči o průměru 370 milimetrů se šestipístkovými třmeny na přední nápravě, převzaté ze závodního speciálu. Pneumatiky rozměru 245/35 R 19 pak byly vyvinuty speciálně pro tento vůz. Kromě toho lze nastavovat i pružiny a tlumiče pérování – stejně jako u závodních speciálů.

Soutěžní charakter odráží i interiér. V kabině chybějí zadní sedadla a naopak přibyla ochranná klec. Nechybí skořepinová sedadla Recaro se šestibodovými bezpečnostními pásy Schroth a sportovní volant vyztužený uhlíkovými vlákny se semišovým potahem.

Opel Astra OPC Extreme.



Opel slibuje, že pokud budou reakce veřejnosti na studii pozitivní, vyrobí alespoň malou sérii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů