Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel ukázal modernizovanou Zafiru. Prodávat ji začne na podzim

Naše téma
Redakce | 01.06.2016
dalších 6 fotek
Opel Zafira. | foto: Opel
Německá automobilka Opel začne na podzim prodávat modernizovaný model Zafira. Rodinnné MPV se chlubí upraveným vzhledem a především výrazně přepracovaným interiérem.
První generaci Zafiry Opel představil v roce 1999 a od té doby dokázal prodat asi 2,7 milionů vozů. V současnosti si zákazníci mohou pořídit už generaci třetí.

Ta se po faceliftu vzhledem přiblížila nové Astře, designéři totiž auto vybavili odlišnou přídí s novými světlomety, jinak tvarovanou maskou chladiče a novým nárazníkem. Zajímavým prvkem je chromovaná lišta s logem automobilky, která opticky přechází do světlometů. Nechybí typicky tvarovaná denní světla v profilu dvojitého křídla.

Opel Zafira.


Uvnitř lze počítat s jinak koncipovanou palubní deskou. Displej multimediálního systému byl umístěn níž a je dotykový - proto Opel zrušil celou řadu ovládacích tlačítek. Nahradí je právě dotykové ovládání přes obrazovku s úhlopříčkou 7 palců.

Opel bude nabízet dva systémy infotainmentu IntelliLink nejnovější generace, ten dražší obsahuje integrovanou navigaci a další funkce navíc. Výrobce zmiňuje například telematický systém Opel OnStar s automatickým hlášením nehody a 4G LTE Wi-Fi hotspot, který umožňuje připojení až sedmi zařízení.

Další novinku představují adaptivní LED světlomety, které pracují se světelným paprskem tak, aby bylo dosaženo optimálního osvětlení silnice bez oslňování ostatních řidičů. Zafiru půjde vybavit také kamerou Opel Eye, na níž jsou navázány některé asistenční systémy. Patří mezi ně automatická dálková světla, čtení dopravních značek nebo monitorování odstupu od auta před vámi. Zájemci dále budou moci sáhnout po adaptivním podvozku.

Opel Zafira.



Zafira se i po modernizace pochlubí prostorným a variabilním interiérem s několika chytrými detaily. V nabídce zůstavají ergonomická přední sedadla, více než 30 odkládacích schránek nebo v zadním nárazníku integrovaný nosič jízdních kol.

Zůstává pochopitelně i možnost vybavit vůz třetí řadou sedadel, která je možné sklopit a zapustit do podlahy, čímž se v zavazadlovém prostoru vytvoří zcela rovná plocha. V pětisedadlové konfiguraci má Zafira zavazadlový prostor základního objemu 710 litrů, přičemž sklopením sedadel ve druhé řadě jej lze zvětšit až na 1860 litrů.

O paletě pohonných jednotek zatím Opel mlčí, naznačil jen, že Zafira bude k dispozici s širokou nabídkou motorů: a to nejen zážehových a vznětových, ale i spalujících LPG a CNG.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů