Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel ukázal elektromobil Ampera-e. Slibuje dojezd přes 320 kilometrů

Naše téma
Redakce | 25.08.2016
Opel Ampera-e. | foto: Opel
Německá automobilka Opel na letošním autosalonu v Paříži představí nový elektromobil jménem Ampera-e. Přestože do premiéry zbývá ještě zhruba měsíc, díky prvním zveřejněným fotografiím si novinku už můžeme prohlédnout.
Pokud vám hatchback připadá povědomý, nejde o omyl. Opel Ampera-e je totiž v podstatě jen přeznačkovaný Chevrolet Bolt.

Více informací o Chevroletu Bolt najdete zde.

To znamená, že pod karoserií také ukrývá totožnou techniku. Vůz tak pohání elektromotor o výkonu 204 koní (150 kW), který by měl zajistit slušnou dynamiku. Zrychlení z klidu na stovku Opel neudává, ale chlubí se akcelerací z nuly na 50 km/h za pouhé 3,2 sekundy a zrychlením z 80 na 120 km/h za 4,5 vteřiny. Na stovku by se tak Ampera-e mohla dostat za méně než 7 sekund.

Opel Ampera-e.


Maximální rychlost je podobně jako u většiny elektromobilů kvůli spotřebě elektřiny relativně nízká - 150 km/h. 

Důležitější však je dojezd. Ampera-e má jistě stejné baterie jako Bolt, proto lze také počítat s dojezdem přes 320 kilometrů. Akumulátory jsou přitom umístěné pod podlahou, díky čemuž by vůz měl nabídnout dostatečně prostorný interiér.

V něm najdeme také moderní výbavu, z níž Opel vyzdvihuje především konektivitu, přístup k internetu a vyspělý multimediální systém.

Opel Ampera-e.


Tajemstvím dosud zůstává cena. Opel, potažmo mateřský koncern General Motors, v souvislosti s dvojicí Bolt/Ampera-e hovořil o dostupném elektromobilu a příznivé částce. Přesto by byla překvapením cena nižší než 30 tisíc eur, tedy v přepočtu pod 810 tisíc korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů