Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel přestane vyrábět současnou Zafiru v květnu. Pak ji nahradí dodávkou

Naše téma
Radek Pecák | 11.01.2019
dalších 9 fotek
Nová generace Opel Zafira | foto: Opel
Další klasický model Opelu končí. Velkoprostorový rodinný vůz Zafira bude nahrazen přepracovanou osobní dodávkou francouzských značek Peugeot a Citroën.
Poslední možnost objednat si současné provedení vozu Opel Zafira, což je klasický velkoprostorový rodinný vůz, bude letos v dubnu. Pak, podle informací získaných od tiskového mluvčího tuzemského zastoupení německé automobilky Martina Hejrala výroba skončí a zájemci budou až do září odkázáni pouze na zásobu skladových vozů.

Nové provedení Zafiry zažije premiéru za týden na bruselském autosalonu. Už nyní je ale známa podoba a prakticky veškeré technické údaje.

Auto totiž není žádnou převratnou novinkou. Jedná se pouze o přepracované provedení již nabízených osobních dodávek Peugeot Traveller a Citroën Spacetourer. Nová je tak příď a rovněž palubní deska.

Stejně jako francouzští sourozenci bude nová generace Opelu Zafira nabízena ve třech rozličných délkách karosérie - Small (4,60 metru), Medium (4,95 metru) a Large (5,30) metru. Výhodou je, že zatímco původní MPV uvezlo maximálně sedm cestujících, nová Zafira dokáže do interiéru i té nejkratší varianty stěstnat i devět sedaček. Jednotlivé verze čítají buď pět, šest, sedm nebo devět míst. Jen ta nekratší verze měří na délku méně než současná Zafira, všechny ostatní ji přerůstají. Podstatně větší je i zavazadlový prostor. 

Ve výbavě bude moci být jak panoramatické střešní okno, tak třeba i kožené sedačky s vyhříváním a masážní funkcí, head-up displej, autonomní nouzové brzdění nebo samostatně otevíratelné okno pátých dveří. Verze VIP pro šest cestujících bude mít ve výbavě i sklopný stolek. Do všech verzí půjde objednat audiosystém s deseti reproduktory. Nastupování do interiéru bude snadné i v případě, že si cestující v obou rukou ponese zavazadla. Postačí totiž kmitnout nohou pod prahem a elektricky posuvné boční dveře se samy otevřou.

O motorizacích zatím tisková zpráva mlčí. Díky spolupráci s firmou Dangel však bude nová Zafira k dispozici i s pohonem všech čtyř kol. Zatímco dříve nabízený pohon na CNG již k dispozici nebude, za dva roky hodlá Opel představit Zafiru s pohonem "čistě na elektřinu".
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů