Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel Insignia dostal nový naftový vrchol. Má dvě turba a 210 koní

Naše téma
Dominik Valášek | 05.09.2017
další 3 fotky
Opel Insignia GSi. | foto: Opel
Nový Opel Insignia už dostal tři karosářské varianty, vcelku rozsáhlou paletu motorů a také přiostřenou verzi GSI. A nyní rozšiřuje německá značka celkové portfolio o další novinku, kterou je vrcholná dieselová motorizace.
Dosud nejvýkonnějším dieselovým motorem v nabídce byl čtyřválcový dvoulitr o výkonu 170 koní (125 kW) a točivém momentu 400 Nm. I nový 2.0 BiTurbo je pořád jen dvoulitrem, ale jak již název napovídá, přibylo druhé turbo, zajišťující sekvenční přeplňování vysokým a nízkým plnícím tlakem.

Díky tomu umí nafťák ze svých útrob vyždímat pěkných 210 koní (154 kW) a dokonce 480 Nm, dostupných již od 1500 otáček za minutu. Stejně jako vrcholná benzínová motorizace, je i dieselové BiTurbo spojeno výhradně s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

I díky tomu proběhne zrychlení z nuly na sto za důstojných 7,9 sekund a maximální rychlost šplhá až na 233 km/h. V oblasti spotřeby udává Opel hodnoty nikoliv z nesmyslného měřícího cyklu NEDC, ale z měření metodou WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), který daleko více odpovídá reálnému světu. Toto měření ukázalo, že nejvýkonnější dieselová Insignia jezdí za hodnoty mezi 7,5 až 8 litry na sto kilometrů.

Motor je také vybaven systémem přivstřikování AdBlue do katalyzátoru, což umožňuje splnit emisní normu Euro 6,2. Ta přitom vejde v platnost až na podzim příštího roku.

Všechny verze Insignie, tedy liftback Grand Sport, kombi Sports Tourer a crossover Country Tourer, lze objednávat s BiTurbem již nyní. Produkce vozů s novým motorem by měla započít v horizontu týdnů a postupem času se objeví i naftové GSI.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů