Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel potvrdil studii sportovního auta pro ženevský autosalon. Chystá nové GT

Naše téma
Redakce | 17.01.2016
Koncept Opel Monza. | foto: Opel
Německá automobilka Opel potvrdila, že na březnový autosalon v Ženevě přiveze studii sportovního auta. Jmenovat se bude jednoduše GT Concept a měla by být předobrazem dvoudveřového kupé, které se zřejmě začne vyrábět v roce 2017.
Automobilka zatím informacemi o konceptu GT šetří, zatím zveřejnila jen logo a krátké video, v němž sám šéf Opelu Karl-Thomas Neumann avizuje jeho příjezd a vyzývá nás, abychom se na Opel podívali novým pohledem. Jediným viditelným detailem z vozu je na videu lité kolo, které se zrcadlí v očích ředitele.

Označením GT se Opel vrací do minulosti, nosily ho totiž už dva modely: nejprve kupé v letech 1968 až 1973, později i dvoumístný roadster mezi roky 2007 až 2010.

Nový Opel GT podle britského magazínu Auto Express bude čerpat inspiraci v tom původním, zejména v jeho konceptu z roku 1965. Ten byl mimochodem první designovou studií v Evropě, která se dočkala i sériové výroby.

Opel GT z roku 1968.


Vzhled nejnovější studie Opelu GT však má převzít i některé prvky dva roky starého konceptu Monza.

Technicky bude dvoudveřové kupé - s konfigurací sedadel 2+2 - s velkou pravděpodobností příbuzné s novou Astrou. Využije stejnou platformu, pohon předních kol a pod kapotou se zřejmě objeví přeplňovaná zážehová šestnáctistovka o výkonu přes 280 koní, kterou Opel použije také u chystané Astry OPC.

Už nyní se hovoří o tom, že koncept GT bude předobrazem skutečného produkčního vozu, nikoli jen designovým cvičením. Pokud dá vedení Opelu modelu GT opravdu zelenou, lze očekávat jeho příjezd nejdříve v roce 2017. Jako soupeře by takový vůz měl například Audi TT či Volkswagen Scirocco.

Koncept Opel GT.



Nové dvoudveřové kupé by mělo být jednou z mnoha plánovaných novinek německé automobilky v příštích letech. Celkově chce Opel do roku 2020 uvést 29 nových aut.

Letos na jaře automobilka začne prodávat Astru kombi (Sports Tourer), později v průběhu roku se předpokládá příjezd modernizovaných modelů Zafira a Mokka. A na podzim by mohla být představena nová Insignia. V poměrně krátkém časovém horizontu můžeme počítat i se sportovní verzí Astry OPC.

Dále pak Opel plánuje druhou vlajkovou loď (k Insignii) v podobě velkého sportovně laděného SUV, které pracovně označuje XUV. Má se od konce dekády vyrábět v Rüsselsheimu. Chce nabídnout i elektromobil, který by nahradil model Ampera. Ten mít pokračování nebude. A bude i nástupce malého MPV Merivy.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů