Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel opět láká na koncept GT. Už ukázal kousek auta

Naše téma
Redakce | 22.01.2016
Koncept Opel GT. | foto: Opel
Minulý týden automobilka Opel potvrdila, že na letošní autosalon v Ženevě přiveze studii sportovního kupé pojmenovanou Opel GT. Nyní německý výrobce přichází s dalšími informacemi, které alespoň trochu poodhalují vzhled konceptu.
První zveřejněné video totiž z vozu kromě loga a litého kola neukázalo prakticky nic. Teď je zde tedy druhý klip, který navíc doprovází fotka jednoho zajímavého detailu.

Na obrázu je vidět dvojice centrálně umístěných koncovek výfuku. Stejným prvkem se vyznačovalo také koncepční kupé Experimental GT představené na autosalonu ve Frankfurtu v roce 1965. Tehdy šlo o historicky první studii evropského výrobce automobilů. Navíc se dočkala i sériové výroby - německá automobilka vůz přetavila v ikonické kupé Opel GT.

A právě na něj se nejnovější koncept odkazuje. Stejně jako první GT i to nové má být puristickým sporťákem, které vyznává "absolutně čisté, minimalistické a vzrušující tvary".

Koncept Opel GT.


Druhé video pak opět ukazuje předsedu představenstva skupiny Opel Group Karla-Thomase Neumanna. Tentokrát nás přesvědčuje, že "Opel znovu objevuje sám sebe".

Mnohem důležitější je však kratinký záběr na část přídě konceptu. Všimnout si můžeme dynamicky tvarovaných světlometů a lišty, která zřejmě spojuje právě obě světla. Zajímavě vypadá také rudá pneumatika na netradičně vyhlížejícím ráfku.

Červená přední pneumatika je podle Opelu odkazem na motocykl Opel Motoclub 500, představený v roce 1928 právě s rudými pneumatikami. 



Další informace o konceptu GT zatím chybí, výrobce je jistě bude i nadále dávkovat po malých kouscích.

Technicky by dvoudveřové kupé - s konfigurací sedadel 2+2 - mohlo být příbuzné s novou Astrou. Využije tedy stejnou platformu, pohon předních kol a pod kapotou se zřejmě objeví přeplňovaná zážehová šestnáctistovka o výkonu přes 280 koní, kterou Opel použije také u chystané Astry OPC. Ale třeba Němci překvapí něčím úplně jiným.

Už nyní se také hovoří o tom, že koncept GT bude předobrazem skutečného produkčního vozu, nikoli jen designovým cvičením. Pokud dá vedení Opelu modelu GT opravdu zelenou, lze očekávat jeho příjezd nejdříve v roce 2017.

Více informací o plánovaných novinkách Opelu najdete zde.

Autosalon v Ženevě začíná 3. března.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů