Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel má odvážný plán: Do roku 2018 chce uvést 27 nových modelů

Naše téma
ČTK | 05.06.2014
Koncept Opel Monza. | foto: Opel
Berlín - Automobilka Opel plánuje do roku 2022 spolu se sesterskou značkou Vauxhall zvýšit svůj tržní podíl v Evropě z dosavadních 5,8 na osm procent. V domovském Německu pak čeká růst ze 7,2 na deset procent.
Aktualizovaná rozvojová strategie DRIVE!2022 dále počítá s mírou provozního zisku EBIT na úrovni pěti procent. V období let 2014 až 2018 automobilka patřící do koncernu General Motors uvede celkem 27 zcela nových modelů a 17 nových motorů.

Společnost chce posilovat image Opelu jako emocionální a dostupné německé značky. Tyto atributy mají reprezentovat základní hodnoty, kterými jsou technické inovace, německé konstrukční umění a dobrý poměr ceny a užitné hodnoty. K technickým inovacím patří například systém OnStar, který přinese do roku 2015 Wi-Fi hotspot přímo do automobilů.

Opel vyhlásil desetiletý rozvojový plán DRIVE!2022 v létě roku 2012. V roce 2013 společnost udělala zásadní pokrok v provozní oblasti, když snížila svoje ztráty v Evropě o více než polovinu. Firma plánuje návrat k zisku v polovině dekády.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů