Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel má na příští rok velké plány. Chce představit sedm novinek, z toho dvě SUV

Naše téma
Redakce | 07.11.2016
Opel Insignia Grand Sport. | foto: Opel
Německá automobilka Opel má na příští rok velké plány. V roce 2017 chce totiž představit hned sedm novinek. Najdeme mezi nimi nejen druhou generaci modelu Insignia, ale třeba i dva úplně nové vozy typu SUV.
Šéf automobilky Karl-Thomas Neumann v souvislosti s touto ofenzívou dokonce slibuje, že se Opel v roce 2017 stane "zcela jinou značkou".

Velké naděje výrobce vkládá do elektromobilu Ampera-e (více informací zde), který by se měl začít prodávat na jaře příštího roku. Jednou z nejdůležitějších vlastností tohoto vozu má být dojezd přes 500 kilometrů (tedy alespoň podle aktuální evropské metodiky NEDC) na jedno dobití. Opel také zdůrazňuje prostorný interiér.

Na březnovém autosalonu v Ženevě bude představena nová Insignia Grand Sport (více informací najdete tady), pětidveřový liftback se siluetou velkého kupé, který by podle Opelu měl jízdními vlastnostmi, moderní technikou a bohatou výbavou zatopit i výrazně dražší konkurenci.

Opel Insignia Grand Sport.


Insignia samozřejmě dorazí i jako kombík, který by měl nabídnout praktičtější a prostornejší interiér, a v plánu je i Country Tourer, tedy kombi s pohonem všech kol a oplastovanou karoserií s "off-roadovým" vzhledem.

Opel ale plánuje i dvě kompletní novinky. Příští rok totiž představí dvě nová SUV. Prvním bude na začátku roku model Crossland X, který se zařadí vedle současného crossoveru Mokka X do segmentu malých vozů. Výrobce láká na "vzrušující" design a charakter vyhovující městskému životnímu stylu.

Podrobnosti zatím chybí. Opel sice kromě jména zveřejnil první fotografii vozu, ale na té toho moc vidět není.

Nové SUV od Opelu ponese jméno Crossland X.


Nabídku SUV pak rozšíří ještě crossover nižší střední třídy, tedy konkurent pro například Volkswagen Tiguan, Seat Ateca, Nissan Qashqai či připravovanou Škodu Yeti.

Poslední novinkou příštího roku bude speciální designová verze osobní dodávky Vivaro Combi.

Zajímavé je, že v plánech na příští rok nefiguruje nové provedení malého MPV Meriva, které je v současné generaci na trhu od roku 2010.

Je velice pravděpodobné, že zmíněné malé SUV Crossland X bude duchovním nástupcem Merivy. O proměně Merivy z MPV na crossover ostatně představitelé značky hovořili už dříve - a naznačily to i fotografie zachycující maskovaný vůz během testování.

Testování nového Opelu Meriva.


Německá automobilka tímto krokem reaguje na rostoucí oblibu crossoverů a SUV mezi zákazníky - vždyť od roku 2010 se prodeje těchto aut zvýšili pětkrát. Segment klasických "empévéček" proti tomu klienty ztrácí.

Pokud je Crossland X skutečně "novou Merivou", pak můžeme jako technický základ očekávat platformu pocházející od francouzského koncernu Groupe PSA. Konkrétně jde o architekturu EMP2, kterou využívají například modely Peugeot 308 či Citroën C4 Picasso.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů