Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel chystá konkurenta pro Audi TT. Dorazí v roce 2017

Naše téma
Redakce | 05.10.2015
Koncept Opel Monza. | foto: Opel
Automobilka Opel chce vyrábět nové dvoudveřové kupé, které by mělo vzít zákazníky vozům typu Audi TT či Volkswagen Scirocco. Jmenovat se bude jednoduše Opel GT a dorazí zřejmě v roce 2017.
Jeho studii bychom mohli však spatřit už v březnu na autosalonu v Ženevě.

Označení GT není v historii Opelu (a jeho britské značky Vauxhall) nové, nosily ho už dva modely: nejprve kupé v letech 1968 až 1973, později i dvoumístný roadster mezi roky 2007 až 2010.

Nový Opel GT podle britského magazínu Auto Express bude čerpat inspiraci v tom původním, zejména v jeho konceptu z roku 1965. Ten byl mimochodem první designovou studií v Evropě, která se dočkala i sériové výroby.

Vzhled chystaného "gétéčka" pak má převzít i některé prvky dva roky starého konceptu Monza.

Technicky bude dvoudveřové kupé - s konfigurací sedadel 2+2 - příbuzné s novou Astrou. Využije stejnou platformu, pohon předních kol a zřejmě i stejné benzinové a naftové motory - včetně například zážehového přeplňovaného litrového tříválce či více než 280koňové šestnáctistovky pro chystanou Astru OPC.

Pokud dá vedení Opelu modelu GT skutečně zelenou, lze očekávat jeho příjezd v roce 2017. O rok později by mohl dorazit i kabriolet.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů