Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel Astra už je venku i jako kombík. Sports Tourer uveze až 1630 litrů

Naše téma
Redakce | 10.09.2015
dalších 10 fotek
Opel Astra Sports Tourer. | foto: Opel
Opel krátce po představení hatchbacku odhaluje novou Astru také v podobě praktičtějšího kombi. Nese tradiční přídomek Sports Tourer a uveze až 1630 litrů nákladu.
Zatímco dříve odhalený pětidveřový hatchback vykazuje mezigeneračně menší rozměry, kombík ve srovnání s předchůdcem lehce narostl do délky. Ale opravdu jen mírně. Konkrétně o čtyři milimetry, nyní tedy měří 4702 mm.

Představení nového Opelu Astra najdete zde.

Uvnitř však Opel slibuje více místa. Vpředu má být o 26 mm více místa nad hlavou, vzadu pak nárůst činí dokonce o 28 mm. Zavazadelník po sklopení zadních sedadel pojme až 1630 litrů, což je o 80 litrů víc než u předchůdce.

Opel Astra Sports Tourer.



Základní objem kufru zatím výrobce nezveřejnil. Zato se pochlubil příplatkovým elektricky ovládaným víkem, které se otevře po pohybu nohou pod nárazníkem. Opel dále zmiňuje systém sítí a kolejnic - ten zase pomůže v zavazadelníku udržet "pořádek".

Jinak o kombíku platí to samé co o hatchbacku. Díky nové platformě, lehčímu skeletu karoserie či použití odlehčených dílů je nový Sports Tourer až o 200 kilogramů lehčí než předchůdce. 

Více informací o lehčí konstrukci nové Astry najdete zde.

Opel Astra Sports Tourer.


Motory zřejmě budou stejné jako u kratší varianty. Vznětové jednotky zastupuje turbodiesel 1.6 CDTI, dostupný v několika verzích s výkony od 95 koní (70 kW). Základ mezi zážehovými agregáty u hatchbacku představuje přeplňovaný litrový tříválec (77 kW/105 k), nad nímž najdeme novou čtrnáctistovku s turbem (92 kW/125 k a 110 kW/150 k) a rovněž přeplňovanou jedna-šestku (147 kW/200 k).

Zatímco pětidveřový hatchback se u nás začne prodávat na přelomu října a listopadu, kombík do prodeje zamíří o několik měsíců později.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů