Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel Adam s tovární přestavbou na LPG slibuje poloviční náklady na palivo

Naše téma
Redakce | 26.08.2013
dalších 6 fotek
Opel Adam 1.4 LPG ecoFLEX. | foto: Opel
Rüsselsheim/Eisenach /FOTOGALERIE/ - Opel patří mezi několik automobilek, které nabízejí vybrané vozy i s tovární přestavbou na LPG, dokonce i s plnou garancí. Nově se mezi ně zařazuje i stylový model do města - Opel Adam.
Největší přínos verze na LPG pochopitelně spočívá ve výrazném snížení nákladů na palivo, Opel Adam 1.4 LPG ecoFLEX (85 koní) slibuje dokonce poloviční provozní náklady oproti benzinové verzi. Výrobce v případě jízdy na plyn udává kombinovanou spotřebu 6,9 l/100 km.

Nádrž na LPG má objem 35 litrů a Opel ji umístil pod podlahu vozu, díky čemuž se nemusel snižovat objem zavazadlového prostoru. O dojezdu na plyn, ale i na benzín a kombinovaném dosahu, informuje ukazatel na palubní desce. Celkový akční rádius při využití obou nádrží činí až 1200 kilometrů. Přepínání pohonů zajišťuje automatika, ale lze tak učinit i manuálně.

Opel samozřejmě musel udělat několik úprav v motorovém prostoru, zesílil například ventily a sedla ventilů a upravil řídící jednotku motoru. Kdy bude Opel Adam 1.4 LPG ecoFLEX dostupný v České republice, dosud nevíme. Neznáme zatím ani českou cenu, v Německu vůz stojí 16 150 euro, tedy zhruba 404 tisíc korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů