Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Omlazený Volkswagen Golf už má české ceny. Kolik stojí?

Naše téma
Jan Zajíc | 24.01.2017
dalších 30 fotek
Volkswagen Golf. | foto: Volkswagen
Volkswagen uvádí na český trh omlazené modely Golf a Golf Variant. Kromě běžných verzí nechybějí ani sportovní provedení, v březnu pak dorazí ještě plug-in hybrid a elektromobil.
Modernizovaný Golf nabídne samozřejmě upravený design s novou přídí i zádí, rozšířenou paletu asistenčních, zábavních i bezpečnostních systémů a také nové motory a převodovky.

Velkou novinkou je benzinový přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,5 litru (1.5 TSI EVO) o výkonu 150 koní (110 kW), který ale bude k dispozici také v úspornější variantě BlueMotion vyladěné na 130 koní (96 kW). Přeplňovaný čtyřválec je vybaven systémem deaktivace válců ACT.

Čtěte také: Opel představil crossover Crossland X. Novinka nabídne jen pohon předních kol

Sportovní provedení Golf GTI, Golf GTI Performance a Golf R pohánějí výkonnější verze motoru 2.0 TSI, které jsou nyní k dispozici ve výkonových stupních 230 koní (169 kW) pro GTI, 245 k (180 kW) pro GTI Performance a 310 k (228 kW) pro "erko".

Nová 7stupňová dvouspojková převodovka DSG postupně v modelové řadě Golf nahradí všechny 6stupňové převodovky DSG.

Základ za 411 900 Kč
Golf vstupuje do předprodeje na českém trhu v 9 výbavových liniích: Trendline, Comfortline, Highline, R-Line Comfortline, R-Line Highline, GTI, GTI Performance, GTD a R. Modely Golf GTE a e-Golf budou následovat v březnu.

Základní provedení s výbavou Trendline a přeplňovaným tříválcem 1.0 TSI o výkonu 110 koní (81 kW) stojí 411 900 Kč a sériová výbava zahrnuje mimo jiné pětidveřovou karoserii, šestistupňovou mechanickou převodovku, 15" ocelová kola, automatickou klimatizaci, audiosystém s 6,5" barevným dotykovým displejem, palubní počítač, kůží obšitý volant a zadní LED světlomety.

Čtěte také: Nejlevnější nová auta s pohonem 4x4. Pod půl milionu se jich vejde šest

Golf se stupněm výbavy Comfortline lze pořídit za 457 900 Kč a nad rámec linie Trendline nabízí kola z lehké slitiny (15" nebo 16" v závislosti na motoru), kůží obšitý multifunkční volant a tempomat s omezovačem rychlosti. Highline s cenami od 558 900 Kč zahrnuje navíc například adaptivní tempomat, parkovací senzory, vyšší verzi audiosystému (Composition Media), dekorační osvětlení, mlhové světlomety a 16" kola z lehké slitiny.

Za kombík se připlácí 30 tisíc
Sportovní verze Golf GTI (692 900 Kč), Golf GTI Performance (745 900 Kč), Golf GTD (687 900 Kč) a Golf R (989 900 Kč) mají v sériové výbavě mimo jiné třídveřovou karoserii, audiosystém Composition Media, adaptivní tempomat, zadní LED světlomety s dynamickými ukazateli směru, automatickou klimatizaci, loketní opěrku vpředu, parkovací senzory a v případě verze GTI Performance také digitální panel přístrojů.

Čtěte také: Octavia RS se ukazuje na prvním videu. A nezní vůbec špatně

Kombík Golf Variant je možné objednávat v 6 výbavových liniích: Trendline, Comfortline, Highline, Alltrack, GTD a R. Ceny prvních tří výbavových linií jsou v porovnání s odpovídajícími verzemi modelu Golf o 30 000 Kč vyšší a začínají od 441 900 Kč. Sériová výbava základní verze Trendline zahrnuje navíc výškově nastavitelná sedadla vpředu. Cena modelu Golf GTD Variant byla stanovena na 737 900 Kč, Golf R Variant vyjde na 1 109 900 Kč.

U "terénního" Golfu Alltrack je vstupním motorem turbodiesel 2.0 TDI o výkonu 150 koní (110 kW), který je spojen s pohonem všech kol. Cena činí 742 900 Kč. Alltrack má ve své sériové výbavě mimo jiné adaptivní tempomat, audiosystém Composition Media, automatickou klimatizaci Climatronic či loketní opěrku vpředu.

Volkswagen Golf: Ceny na českém trhu

Volkswagen Golf - ceník.



Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů