Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Omlazený Ford Focus má české ceny. Prodávat se u nás bude i sedan

Naše téma
Redakce | 17.09.2014
dalších 9 fotek
Ford Focus. | foto: Ford
Praha /FOTOGALERIE/ - Modernizovaný Ford Focus dorazil na český trh. Zájemci o něj budou moci vybírat ze tří karosářských verzí: kromě pětidveřového hatchbacku a kombíku se totiž u nás bude prodávat také sedan.
Omlazený Focus se od stávající verze liší hlavně v přední části vozu, jejímž hlavním poznávacím znamením je výrazná maska chladiče, která docela připomíná automobily značky Aston Martin. Vůz dostal také nové přední a zadní světlomety, nárazníky, víko zavazadlového prostoru a dokonce i přepracované blatníky.

Novinky najdeme též v interiéru. Především zmizel nepříliš pohledný a přetlačítkovaný středový panel, ovládání nově přebírá osmipalcový dotykový displej a multimediální systém Ford SYNC 2. V kabině se objeví nový volant a výrobce se chlubí i zlepšením akustického komfortu.

Ford Focus ST.



Vylepšen byl ale například také systém automatického parkování, který kromě podélného parkování nově umožňuje automaticky zacouvat do řady kolmo stojících aut – a kam nový Focus sám zaparkuje, odtud pak sám vyjede. Při couvání z kolmého parkovacího se hodí upozorňování na provoz z obou stran.

Úpravy techniky zahrnují zvýšení strukturální tuhosti přední části, přepracování geometrie zavěšení, zvýšení příčné tuhosti uložení náprav a nové naladění tlumičů pérování. A pochopitelně nechybí přepracované motory, které se chlubí nížší spotřebou paliva, údajně až o 19 procent. Novinku představuje jednotka 1.5 EcoBoost s výkonem 150 koní. Od roku 2015 ji bude možné objednávat rovněž se samočinnou šestistupňovou převodovkou.

Ford Focus.



Nejlevnější Focus v základní výbavě Trend a s atmosférickým motorem 1.6 Duratec (105 koní) vyjde na 336 990 Kč, s naftovým motorem 1.6 Duratorq (95 k) pak na 395 990 Kč. Stupeň Trend obsahuje například klimatizaci, elektricky ovládaná přední okna, tříramenný kožený volant nebo audiosystém se vstupem USB. 

Za příplatek 30 tisíc mohou zájemci sáhnout po výbavě Trend Sport, která zahrnuje 16" kola z lehkých slitin, mlhová světla, sportovní odpružení, automatickou dvouzónovou klimatizaci či sportovně tvarovaná přední sedadla. Vrcholem nabídky je tradičně výbava Titanium, která za 25 tisíc navíc nabízí třeba systém SYNC 2 s Bluetooth handsfree a automatickým nouzovým voláním, tempomat, startovací tlačítko či elektricky ovládaná zadní okna.

Ford Focus.



Za provedení sedan se připlácí 10 tisíc, za dalších 10 000 Kč je k mání verze kombi. První vozy dorazí do showroomů na přelomu listopadu a prosince.

Ceník modernizovaného Fordu Focus.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů