Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Omezení rychlosti bez důvodu? Na dálnici D2 u Blučiny musí řidiči zpomalit

Naše téma
Michal Hrabal | 22.03.2024
Omezená rychlost na D2 ve sjezdu na Blučinu. | foto: Deník/Karolína Kučerová
U řady řidičů vyvolává otazníky dlouhodobé omezení rychlosti na 100 kilometrů v hodině na dálnici D2 ve směru na Břeclav. Omezení přikazuje dočasná dopravní značka, ovšem v okolí nejsou viditelné žádné práce, které by zpomalení zdůvodňovaly. Proč zde musí řidič šlapat na brzdy, vysvětlila Deníku Lucie Trubelíková z Ředitelství silnic a dálnic. 
Na úsek dálnice D2 před sjezdem u Blučiny na Brněnsku je vydané celoroční stanovení ministerstva dopravy. „Důvodem omezení je poškozený krajní nosník mostu. Do doby opravy má zmíněné omezení vyloučit veškerou dopravu v odstavném pruhu," vysvětlila mluvčí ŘSD.

Omezená rychlost na D2 ve sjezdu na Blučinu:

Po pravé straně jsou umístěné také zábrany, aby auta nejela v odstavném pruhu. Termín opravy mostu zatím není přesně daný. „Oprava je naplánovaná na rok 2024 až 2025. Přesný termín zahájení prací upřesníme," podotkla Trubelíková.

Dočasné značení je také na opačné straně dálnice D2 ve směru na Brno. V úseku před krajským městem jsou proměnné značky, které reagují na aktuální dopravní situaci.

Na dálnici D2 platí od loňského září také značky pro zákaz předjíždění kamionů ve směru na Brno mezi sedmnáctým a nultým kilometrem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů