Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Okruhový Lexus RC F Track Edition oficiálně představen.

Naše téma
Jiří Švamberk | 15.01.2019
dalších 26 fotek
foto: Lexus
Odlehčená a limitovaná verze modelu RC F je sice výrazně lehčí, než základní model, ale pořád je těžší, než BMW M4.
Lexus v Detroitu představil společně s omlazeným modelem RC-F také okruhovou variantu RC F Track Edition. Tato limitovaná edice modernizovaného RC F je navržena na základě zpětné vazby od závodních týmů využívajících vozy Lexus v seriálech IMSA či Super GT.

Přestože o Lexusu RC-F Track Edition kolovaly zvěsti, že bude v porovnání s RC F odlehčen v řádech stovek kilogramů, realita tak skvělá není. Ve srovnání s výchozím RC F došlo k redukci váhy až o 80 kilogramů, což je rozhodně působivý výsledek, nicméně očekávání byla větší.

Úspory kilogramů bylo dosaženo v oblasti brdové soustavy, kde klasické ocelové kotouče nahradily karbon-keramické brzdy Brembo, které lépe snášejí vysoké teploty při extrémním brzdění. Spolu s 19palcovými litými koly BBS připomínající disky závodního speciálu RC F se podařilo ušetřit 25 kg neodpružené hmotnosti. Karbonová je také střecha a přepážka za zadními sedadly.    



Inženýři odlehčili také výfukový systém, který má nyní titanový tlumič a koncové trubky, což vylepšilo také zvuk atmosférického 5litrového V8, který umí Track Edition vystřeli z 0-100 km/h za 4,5 sekindy.

Interiér Track Edition je standardně čalouněn červenou kůží společně s akcenty sedadel z materiálu Alcantara a červenými karbonovými obklady na dveřích a přístrojové desce. K dispozici budou pouze dva barevné odstíny karoserie: bílá Ultra a matně šedá Nebula, exkluzivní odstín vyhrazený pouze pro Track Edition.

Prodeje začnou na začátku března 2019.

V galerii si můžete RC F Track Edition prohlédnout.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů