Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Od Fabie po Superb, škodovky potichu zdražují o tisíce. Připlatíte i za výbavu

Naše téma
Jan Markovič | 14.11.2019
dalších 7 fotek
Škoda Scala uspěla jako kompaktní rodinné auto roku 2019. | foto: Škoda Auto
Některé modely zdražily jen o tisíc korun, jiné o 10 nebo i 16 tisíc. Nárůst ceny se týká většiny vozů z portfolia značky.
Mladoboleslavská automobilka zdražuje většinu svých modelů. Zvýšení ceny se netýká jen Octavie, která už odchází z nabídky, aby udělala prostor pro svou novou generaci. Nárůstu ceny odolal i Kodiaq. Ostatních se ale změny týkají. U některých modelů jde o kompletní zdražení celých výbav, jinde je zase nárůst ceny větší podle zvoleného motoru pod kapotou.

Asi nejméně podražila Škoda Fabia. Zvednutí ceny se totiž týká jen její verze Monte Carlo, která je nyní dražší o tisíc korun. Stejný nárůst ceny je i u karosářské verze Fabia Combi. O třídu větší Scala má už ale složitější změny v ceníku. Benzinové motory u ní byly zdraženy o 8000 korun, naftové dokonce o 12 tisíc. Zvednutí cen je stejné pro obě výbavy Ambition i Style. Scala navíc nově dostala stylovou verzi Monte Carlo. Stojí 476 900 korun s motorem 1.0 TSI 70 kW.

Škoda Kamiq sdílející stejný technický základ se Scalou se zdražuje obdobně. Ve verzích Ambition a Style si nyní zaplatíte o 8000 korun navíc za její benzinové a o 12 tisíc korun navíc za naftové motorizace. I u ní je novinkou verze Monte Carlo, která se prodává za 500 900 korun s motorem 1.0 TSI 70 kW. U Kamiqu podobě jako u Scaly navíc rostly ceny za metalízu (nyní 16 tisíc korun) a základní litá kola, která vyjdou na 12 700 korun.

U středně velkého SUV Škoda Karoq se sice metalíza zdražila jen o dvě stovky na 16 tisíc korun, ale nárůst cen za jednotlivé motorizace je vyšší než u menších modelů. Konkrétně se navíc platí 10 tisíc korun za benzinové a 16 tisíc korun za naftové motory. Platí to pro výbavy Active, Ambition, Style a Sportline. Ve verzi Scout je jenom nafta, proto se zde zdražilo celkově o 16 tisíc korun.

Překvapivě Superb nerostl tolik na ceně. Auto je plošně dražší o pět tisíc korun ve všech třech výbavách, tedy Ambition, Sportline a Laurin & Klement. Zvýšení ceny platí jak pro verzi liftback, tak pro variantu Combi.

Vůbec nejvyšší zdražení pak zaznamenala elektrická Škoda Citigo. Mladé Boleslavi se totiž podařilo prodat všech 500 kusů zaváděcí série a tak zvedla cenu o 50 tisíc korun. Kompenzuje ji ale bohatší výbavou v hodnotě 20 tisíc korun a navíc nabízí další slevu na auto za 30 tisíc nebo služby v podobě instalace domácího wallboxu do garáže pro rychlejší dobíjení.

Kolik nově škodovky stojí? Podívejte se do přiložené fotogalerie, kde si u jednotlivých modelů můžete prohlédnout jejich nové ceny po zdražení.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů