Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Octavia vypadla ze třetí desítky. Jaká jsou další nejprodávanější auta světa?

Naše téma
Radek Pecák | 28.01.2019
dalších 36 fotek
Neojblíbenějším autem roku je stejně jako před rokem Toyota Corolla. Připsala si 1 181 000 čárek. | foto: Toyota
V loňském roce se na celém světě prodalo 95,6 milionu automobilů. Je to oproti stavu z roku 2017 nárůst přibližně 0,2 procenta.
I když to ještě během prvního pololetí loňského roku vypadalo, že by mohla padnout hranici sto milionů na celém světě prodaných aut, nakonec se to vinou potíží s homologacemi aut v Evropě a čínské krizi nestalo.

Pozice automobilek s nejvíce modely zastoupenými v první čtyřicítce, si udržely Volkswagen a Toyota. Toyota Corolla navíc zvítězila absolutně a na stupně vítězů se dostal i její sportovně-užitkový model RAV4.

Mezi ně se vklínil absolutně nejžádanější vůz severní Ameriky, což je pick Ford série F. Medailové příčky vyklidil Volkswagen Golf, u něj se však již čeká na příchod nové generace.

Zajímavostí je posud modelu Jeep Compass. Ještě před rokem byl až na 83. příčce, nyní se díky zlepšení prodejů 150 000 kusů posunul na konec první třicítky.

Z modelů vyráběných na území České republiky si nejlépe vedl Hyundai Tucson. Skončil třináctý, což je přesně o dvacet míst lepší výsledek, než jaký si připsala tuzemská jednička- Škoda Octavia. Ta se prodadla z loňské 28. příčka na 33. Zavinil to pokles odbytu skoro o dvacet tisíc exemplářů. Na celém světě se těchto vozů v roce 2018 prodalo 397 000 kusů.

Na přehled prvních 40 aut s jejich konkrétními výsledky se podívejte do naší fotogalerie:
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů