Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

OBRAZEM: Závodní speciál Honda Civic WTCC

Naše téma
Redakce | 25.10.2012
Honda Civic WTCC | foto: Honda
Suzuka /FOTOGALERIE/ V neděli 21. října se na okruhu v japonské Suzuce představil ve své premiéře v Mistrovství světa cestovních vozů nový model Honda Civic WTCC.
V prvním závodě, který byl letošním 19. podnikem šampionátu, odstartoval pilot Tiago Monteiro z 11. místa. V průběhu celého závodu docházelo k těsným soubojům s vozy vpředu i vzadu, pilot Hondy Civic WTCC si však dokázal svou pozici udržet a poté, co jezdec jedoucí před ním ve 22. kole odstoupil, se vyšplhal na 10. příčku. Tuto pozici si udržel až do cíle.

Po skončení závodu pak Honda Civic WTCC v celkové klasifikaci ještě postoupila až na 9. místo kvůli penalizaci, kterou obdržel jiný vůz.

Podobně si Monteiro počínal i ve druhém závodě. Po pevném startu z 11. místa si pozici na začátku závodu udržel a po chvíli se pustil do těsného souboje s BMW před sebou. Po dlouhé bitvě svého soupeře v první zatáčce na vjezdu do 23. kola předjel a těsně před koncem 26kolového závodu se posunul na 10. místo.

„Jsme velmi potěšeni ziskem prvních bodů. Je to jen několik týdnů, kdy jsme říkali, že by bylo skvělé proniknout do první desítky," pochvaloval si jezdec své umístění.

Doplnil ho i Daisuke Horiuchi, šéfkonstruktér odpovědný za vývoj vozu Civic WTCC: „Mám radost, že se nám oba premiérové závody podařilo dokončit. Automobil i motor fungovaly dobře a nevyskytly se žádné významné problémy. Stále nás však čeká množství práce a zlepšování."

Následující 21. a 22. kolo Mistrovství světa cestovních vozů se uskuteční 3. a 4. listopadu na mezinárodním okruhu v Šanghaji.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů