Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Obrazem: Škoda v Ženevě vystavuje kupé VisionC a tři nové verze Octavie

Naše téma
ČTK, Redakce | 04.03.2014
dalších 13 fotek
Koncept Škoda VisionC. | foto: Škoda Auto
Ženeva /FOTOGALERIE/ - Hlavním lákadlem automobilky Škoda Auto na ženevském autosalonu je koncept VisionC. Kromě něj ale ukazuje také například tři nové varianty modelové řady Octavia. Zřejmě už v červnu začne nabízet Octavii na zemní plyn a s vrcholnou výbavou verzi Laurin & Klement, v srpnu pak dorazí "outdoorové" provedení Scout.
V Ženevě Škoda prezentuje svou designovou studii pětidveřového kupé VisionC, která naznačuje směr, kterým se chce automobilka ubírat. Zaujme široká maska chladiče a výrazné světlomety ve tvaru protažených trojúhelníků spolu s trojúhelníkovými mlhovkami. Kapota je protažena hodně dopředu a vpravo a vlevo je zvýrazněna podélnými prolisy. Atraktivně vypadají bezrámová okna a zapuštěné kliky dveří. Ve voze Škoda použila motor o objemu 1,4 litru kombinovaný na benzin a zemní plyn.

Koncept Škoda VisionC.


"Studie VisionC je dalším krokem v designové evoluci, která náš růst dále posílí. V rámci největší modelové ofenzívy v historii podniku budeme v příštích letech produktovou nabídku dále obnovovat a rozšiřovat," uvedl předseda představenstva Winfried Vahland.

Od konce roku 2011 nabízí Škoda variantu s pohonem na zemní plyn pro městský model Citigo. Octavia G-TEC je tak druhým vozem značky, který je určen pro provoz na CNG. Její dojezd má být 1330 km.

Škoda Octavia G-TEC.


Scout má proti běžné Octavii vyšší světlou výšku o tři centimetry a je vybaven pohonem všech kol Haldex páté generace.

Škoda Octavia Scout.


Laurin & Klement bude mít mimo jiné bixenonové světlomety, LED světla pro denní svícení, stejně jako koncové svítilny, osmnáctipalcová kola nebo sedadla z kůže a Alcantary.

Škoda Octavia s vrcholnou výbavou verzi Laurin & Klement.


Pro modely Citigo, Rapid Spaceback a Yeti pak Škoda připravila sportovní provedení Monte Carlo, které již dříve uvedla pro Fabii. Tyto modely se na trhu objeví během několika týdnů. Modely Monte Carlo zaujmou mimo jiné černými koly z lehké slitiny ve velikostech 15 až 17 palců, paketem SunSet s vyšším stupněm tónování skel a výraznými černými designovými prvky, jako je maska chladiče, kryty vnějších zpětných zrcátek, stejně jako černým provedením předních světlometů a mlhovek.

Škoda Yeti Monte Carlo.


Pro modely Yeti Monte Carlo a Rapid Spaceback Monte Carlo je charakteristická rovněž černá střecha.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů