Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

OBRAZEM: Nový Yeti má být dramaticky odlišný. Podívejte se, jak může vypadat

Naše téma
Jan Zajíc | 23.02.2017
dalších 9 fotek
Škoda Kodiaq. | foto: Škoda Auto
Druhá generace Yetiho je jednoznačně nejdůležitější a nejvýznamnější novinkou automobilky Škoda v letošním roce. Představit by se nám měla ve druhé polovině roku, možná dokonce v létě. Přesto o ní už leccos víme.
Nejvíca známých informací souvisí s technikou. Nový Yeti totiž bude spřízněn se Seatem Ateca, který se vyrábí v českých Kvasinách. Na stejném místě bude pochopitelně vznikat i Yeti.

Oba vozy by i díky sdílení základního skeletu karoserie měly mít podobné proporce.

Ateca na délku měří 4363 milimetrů, široká je 1841, vysoký 1601 mm a její rozvor dosahuje 2638 mm. Je tedy větší než aktuální Yeti, na délku o znatelných 141 milimetrů a na šířku o 48 mm. Aktuální škodovka má také kratší rozvor, o rovných 6 centimetrů.

Čtěte také: Kodiaq a konkurence podruhé. Jak si stojí proti sedmimístným rivalům?

Základem bude platforma MQB a pod kapotou se objeví známé koncernové motory. K dispozici budou verze s pohonem předních kol i čtyřkolky.

Ale co vzhled? Dnes už bývalý designér automobilky Jozef Kabaň v minulosti naznačil, že design bude inspirován větším Kodiaqem. A podobně se nedávno pro australský CarAdvice vyjádřil také šéf tamního zastoupení Michael Irmer.

Podle něj bude nový Yeti "dramaticky" odlišný od toho současného. "Bude to spíš menší Kodiaq než nové pojetí současného Yetiho," prozradil.

Zmizí podle něj také část charakteristické "krabicovosti" a novinka bude ve srovnání se současným modelem větší. Druhý Yeti od Kodiaqu takřka jistě převezme řešení přídě s dvojitými, pod sebou umístěnými světlomety, provedení se ale má trochu lišit. Očekáváme také "sportovněji" pojatou záď.

Čtěte také: Proč se škodovky jmenují, jak se jmenují?

Design nového Yetiho se snaží odhadnout i nejrůznější grafici a designeři. Jejich neoficiální ilustrace, které vycházejí z dostupných informací, najdete v galerii.

Pro úplnost zbývá dodat, že aktuální Yeti se přestane vyrábět v červnu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů