Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

O titul Auto roku 2014 v Česku se bude ucházet 37 automobilů

Naše téma
ČTK | 10.10.2013
Volkswagen Golf. | foto: Volkswagen
Praha - Ve 20. ročníku ankety Auto roku 2014 v ČR se utká 37 nominovaných vozů. Z přihlášených novinek odborná porota vybere pět finalistů a vítěze oznámí v lednu. Uvedli to organizátoři akce. Loňský ročník vyhrál Volkswagen Golf.
Anketu pořádají dohromady Klub motoristických novinářů a Klub motoristických publicistů ve spolupráci se Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu. Porota složená ze 42 motoristických novinářů vybere po seznamovacích jízdách 15. a 16. října finalisty ankety. S těmi pak budou porotci znovu jezdit 19. listopadu.

Souběžně, stejně jako v minulých letech, bude hlasovat veřejnost v pěti kategoriích: městské vozy, nižší střední třída, střední a vyšší střední třída, sportovní vozy, terénní a velkoprostorové vozy. Tyto automobily budou představené veřejnosti v rámci rozsáhlé reklamní kampaně v tištěných a elektronických médiích, na facebooku a na webových stránkách www.autoroku.cz. Organizátoři očekávají, že se do hlasování veřejnosti zapojí přes 100 000 osob.

Od loňska je v Česku opět pouze jedna soutěž o Auto roku. Skončilo tak čtyřleté období, kdy vedle sebe fungovala odborná anketa Klubu motoristických novinářů (KMN) a soutěž pořádaná Svazem dovozců aut a Sdružením automobilového průmyslu. Anketa se koná podle mezinárodních pravidel Car of The Year, kterými se dosud řídil KMN.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů