Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

O luxusní Hyundai je zájem. Nový Genesis G90 si za den objednalo 4342 lidí

Naše téma
Redakce | 01.12.2015
Genesis G90. | foto: Hyundai
Nový luxusní sedan značky Genesis sice ještě čeká na svou premiéru, ale i tak je o něj velký zájem. Tedy alespoň v domácí Jižní Koreji, kde si limuzínu G90 za prvních 24 hodin od zahájení prodeje předběžně objednalo 4342 lidí.
To lze opravdu považovat za velký úspěch, neboť výrobce dosud novou limuzínu oficiálně ukázal pouze na dvou ilustracích. K představení vozu má dojít až 9. prosince.

Značka Genesis vznikla poměrně nedávno, vytvořila ji automobilka Hyundai, která chce novým okřídleným logem označovat svoje luxusní modely. Podobnou cestou se už v minulosti vydaly například automobilky Toyota (vznikl tak Lexus), Honda (Acura) nebo Nissan (Infiniti).

Nová vlajková loď už tedy neponese jméno ani logo automobilky Hyundai, bude se jmenovat prostě Genesis G90. Hyundai si označení nové samostatné divize Genesis "půjčil" od svého luxusní sedanu, který se z Hyundai Genesis brzy přejmenuje na Genesis G80.

Genesis G90.



Sedan G90 bude o něco větší, má totiž nahradit model Equus. Půjde tak o novou konkurenci tradičních limuzín typu BMW řady 7, Mercedes-Benz třídy S či Audi A8. Ve Spojených státech bude soupeřit také s Lexusy a vozy značky Infiniti.

První ilustrace naznačují, že design navazuje na již zmíněný Hyundai Genesis. Vůz tak zaujme například výraznou maskou chladiče či poměrně ostrými liniemi a dravým postojem.

Motory zatím byly potvrzeny tři. Základem je 3,8litrový atmosférický šestiválec o výkonu 334 koní, dále 3,3litrový přeplňovaný šestiválec poskytující 370 koní a také pětilitrový osmiválec s výkonem 425 koňských sil. Všechny agregáty jsou spojeny s osmistupňovým automatem. Standardně má vůz pohon zadních kol, ale výrobce nabídne i čtyřkolku.

Genesis G90.


Genesis G90 si zatím mohou objednat pouze zákazníci v domovské Jižní Koreji, kde se tedy už našlo více 4300 zájemců, následně poputuje i na severoamerický trh. Cesta do Evropy potrvá déle, výrobce totiž chce na starém kontinentu nabídnout kompletní modelovou řadu.

Tu by v roce 2020 mělo tvořit celkem šest aut. Kromě už jmenovaných limuzín G90 a G80 půjde o ještě menší sedan G70, dále o jedno kupé a také o dvojici SUV - v prvním případě má jít o kompaktní crossover, v tom druhém o velké a "skutečné" SUV.

Hyundai doufá, že nová značka Genesis podpoří její zisky a posílí její pozici na rychle rostoucím trhu s luxusními automobily.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů