Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Volkswagen Polo se představí v pátek. Podívejte se na první fotky

Naše téma
Jan Zajíc | 13.06.2017
dalších 5 fotek
Volkswagen Polo. | foto: Volkswagen
Volkswagen už v pátek 16. června představí šestou generaci modelu Polo. Na premiéru, která se uskuteční v Berlíně, láká prvními obrázky důležité novinky.
První fotky, pokud nepočítáme dříve zveřejněné snímky maskovaného vozu, především odhalují, jak budou vypadat světlomety. V případě detailu předních partií si pak můžeme udělat i obrázek o ztvárnění masky chladiče.

Oba snímky každopádně naznačují, že v případě Pola zřejmě nedojde na nějaká překvapení, design bude spíš evolucí současného vzhledu - jen se víc přiblíží aktuálnímu směru značky. Tak to ostatně u Volkswagenu bývá obvyklé. Automobilka tvrdí, že šestou generaci chtěla navrhnout sportovnější a emotivnější. Současně ale prý nabídne prostornější interiér.

Základem bude platforma MQB A0 (stejnou dostane také čtvrtá generace Škody Fabia a už teď na ní stojí nový Seat Ibiza) a pod kapotou najdeme známé koncernové agregáty.

Novinkou bude přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,5 litru (110 kW/150 k), naopak s velkou pravděpodobností zmizí jedna-čtyřka. Základem pak bude litrový tříválec v několika verzích - dorazí jak atmosfericky plněný (55 kW/75 k), tak přeplňovaný (70 kW/95 k a 85 kW/115 k).

Různé výkony nabídne také několik variant 1,6litrového turbodieselu, ty má Ibiza hned tři (60 kW/82 k, 70 kW/95 k a 85 kW/115 k). Dojde i na provedení spalující zemní plyn a také na sportovní GTI. To dostane zřejmě přeplňovaný dvoulitr o výkonu okolo 200 koní.

Ve srovnání s aktuální generací ta nová nabídne větší rozměry - ty už jsou známé. Na délku nové Polo měří 4053 mm (aktuálně má 3972 mm), je 1751 mm široké (dosud 1682 mm) a 1446 mm vysoké (dosud 1453 mm). Rozvor náprav činí 2564 mm, aktuální Polo má rozvor o délce 2470 mm.

A mimochodem, stejný technický základ jako nové Polo dostane i chystaný malý crossover, který bude mít také sourozence s logem české automobilky Škoda.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů