Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Volkswagen Caddy odtajněn. Do Česka ale hned tak nepřijede....

Naše téma
Radek Pecák | 21.02.2020
Volkswagen Caddy 2020 | foto: Volkswagen Užitkové vozy
Pátá generace úspěšného modelu divize Volkswagen Užitkové vozy se pořádně zvětšila. Nákladov prostor běžné verze pojme az 3,3 m3 nákladu.
Již od roku 1978 nabízí koncern Volkswagen řemeslníkům, obchodníkům, ale i rodinám model Caddy. Od té doby jich vznikly tři milióny kusů. Další statisíce každý rok začnou přibývat i po zahájení výroby páté generace, která se představila v Düsseldorfu.

Nový automobil ve skutečnosti nevypadá tak dravě sportovně, jak mohly naznačovat první skici, ale oproti končícímu Caddy se jedná nepochybně o velký krok kupředu.

A to jak po designové, tak i po technické stránce. Poprvé je totiž pro užitkový vůz koncernu Volkswagen využita platforma MQB, na které jezdí třeba i Golf i nebo Octavia.

Novinka pořádně narostla. Nyní měří na délku 4,501 mm, což znamená v mezigeneračním srovnání prodloužení o 93 mm. Také rozvor si polepšil o 73 milimetrů na 2,755 mm. Jen výška vozu má nižší úroveň. Konkrétně 1,797 mm, což je o 25 mm méně. Prostor pro vyšší náklad se přesto nezmenšil. Ložná plocha nákladového prostoru je bez tří milimetrů 1,8 metru.

Ti, kdo potřebují přepravovat i v tomto typu dodávky třeba klasickou paletu na šířku, budou určitě vděčni za rozšíření auta a tudíž i vnitřního prostoru. Karosérie se rozšířila o 62 milimetrů a šířka nákladového prostoru poskočila na hodnotu 1 606 milimetrů, což je o padesát milimetrů více než dosud a mezi podběhy dokonce o šedesát milimetrů na celkových 1234. Objem nákladového prostoru tedy v Caddy V činí 3,3 m3.

Volkswagen Caddy 2020


Díky nahrazení původní zadní nápravy odpružené pomocí listových per je v novince zadní náprava s vlečným ramenem a panhardskou tyčí s vinutými pružinami. Díky tomu bude možné do útrob automobilu instalovat různé alternativní pohonné systémy. Zatím z nich bude dostupný pouze pohon na CNG, ale později se určitě objeví i hybridní verze.

I nadále zůstávají samozřejmě mezi motorizacemi různé výkonové stupně dvoulitrového TDI a dále agregát 1,5 TSI. Motory budou spolupracovat jak s manuálními převodovkami, tak i sedmistupňovým DSG. V nabidce opět bude pohon všech kol. Všechny motorizace by měly zajistit řidičům v průměru o 12 procent nižší spotřebu.

Za "osobáky" výbavou nezaostává
Caddy bude možné vybavit širokou paletou bezpečnostních asistenčních systémů, které Volkswagen nabízí v modelech jako je Golf, či Passat. Tedy třeba adaptivní tempomat se schopností zastavit a zase se sám rozjet, dále třeba Trailler Assist, který usnadňuje couvání s přívěsem, nebo asistent pro změnu jízdního pruhu.

Kromě užitkových verzí bude samozřejmě v nabídce rovněž verze kombi, případně čistě osobní varianta.

V blízké budooucnosti hodlá Volkswagen odtajnit i kompletní parametry prodlouženého Caddy Maxi. Jeho délka by měla dosáhnout 4853 milimetrů, ložná plocha délky 2150 milimetrů a objem skříně rovné čtyři metry krychlové.

Ceny zatím známy nejsou. Je na to navíc dost času. "Nový Caddy se bude na čský trh uvádět až na přelomu tohoto a příštího roku, uvedl šéf divize Volkswagen Užitkové vozy společnosti Porsche Česká republika Jakub Šebesta.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů