Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Superb Combi pobere až tři metry dlouhé předměty. Škoda už zahájila výrobu

Naše téma
Redakce / ČTK | 22.06.2015
Škoda zahájila výrobu nového Superbu Combi. | foto: Škoda Auto
Automobilka Škoda Auto dnes v závodě v Kvasinách na Rychnovsku zahájila sériovou výrobu modelu Superb Combi. Prozradila také další detaily o praktické stránce vozu, který by do prodeje měl zamířit v září.
Limuzínu Superb třetí generace začal závod vyrábět v polovině března. Závod Kvasiny, v němž Škoda Auto plánuje rozsáhlé investice do rozšíření výroby, dále vyrábí model Yeti.

Výstavní premiéru bude mít Superb Combi v září na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Cenu zatím firma nezveřejnila. Klasický Superb startuje na 599 900 korunách. U dosluhující generace je kombík o 30 tisíc korun dražší než limuzína.

Podle člena představenstva pro výrobu Michaela Oeljeklause začala výroba kombi podle plánu. "Náběh výroby následoval 15 týdnů po zahájení výroby nové limuzíny Superb," uvedl.

Škoda zahájila výrobu nového Superbu Combi.


Škoda Superb Combi má mít největší interiér a zavazadlový prostor ve své třídě. Má objem 660 litrů, po sklopení opěradel zadních sedadel pak vznikne prostor o kapacitě 1950 litrů - to je o 85 litrů více než u předchůdce.

V případě potřeby lze také sklopit sedadlo spolujezdce, pak se do auta vejdou předměty dlouhé až 3,10 metru.

Škoda Superb Combi.


Stejně jako liftback, i kombi může být vybaveno takzvaným virtuálním pedálem pro bezdotykové otevírání elektricky ovládaných pátých dveří pomocí gesta: k otevření pátých dveří postačí jednoduchý pohyb nohou pod zadním nárazníkem. Tuto funkci doplňuje novinka usnadňující zavírání elektricky ovládaných pátých dveří. Stačí krátce zatáhnout za dveře a ty se začnou samy zavírat. Víko lze zavřít také pomocí dálkového ovládání.

Hodí se také nastavitelná dvojitá podlaha zavazadlového prostoru, kapsa krycí roletou, do níž je možné uložit například kabát, čtyři sklopné háčky i síťový program s jednou horizontální sítí a dvěma sítěmi vertikálními. V zavazadlovém prostoru se nachází také vyjímatelná LED svítilna, kterou lze používat i mimo vozidlo.

Škoda Superb Combi.



První generace modelu Superb, která se začala vyrábět v roce 2001, se musela obejít bez verze kombi. Ta přišla s druhou generací superbu v roce 2009. Od roku 2001 automobilka prodala celkem tři čtvrtě milionu superbů. Kombi dosud tvořilo kolem dvou třetin prodeje, což by se mělo s novou generací změnit ve prospěch limuzíny.

Závod Kvasiny nyní zaměstnává zhruba 4500 lidí. Do roku 2018 by mělo v závodě vzniknout dalších až 1300 nových míst a výrobní kapacita vzrůst až na 280 000 vozů ročně. V následujících třech letech hodlá automobilka v Kvasinách investovat zhruba 7,2 miliardy korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů