Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový soupeř pro Fabii Combi: Hyundai chystá kombík i20

Naše téma
Redakce | 29.10.2014
Hyundai i20. | foto: Hyundai
Rüsselsheim/Praha - Automobilka Hyundai nedávno představila druhou generaci modelu i20. Zatím ukázala pětidveřový hatchback a už dříve potvrdila i třídveřovou verzi. Nyní výrobce prozradil, že chystá i kombi.
Nového konkurenta by tak získala třeba třetí generace Škody Fabia Combi či Renault Clio Grandtour.

Práce na praktičtější verzi modelu i20 potvrdil evropský šéfdesignér značky Thomas Bürkle. Podle něj navíc automobilka zvažuje také třídveřové kombi - pro podobně koncipovaná auta se užívá výraz Shooting Brake. O této netradiční variantě však zatím nebylo rozhodnuto, příjezd klasického pětidveřového kombíku je ale téměř jistý. Na trh dorazí po sportovněji vyhlížejícím i20 Coupe, které se začne prodávat v průběhu příštího roku.

Mluví se ale ještě o jednom karosářském provedení modelu i20 - o malém crossoveru. Tento segment v poslední době neustále roste, proto by příjezd stylového "skoro SUV" rozhodně dával smysl. Bürkle však práce na crossoveru odmítl komentovat.

Prodej pětidveřového hatchbacku Hyundai i20, jehož představení najdete zde, začne na začátku roku 2015. České ceny se dozvíme v listopadu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů