Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Seat Leon směřuje na český trh

Naše téma
Redakce | 17.12.2012
Nový Seat Leon | foto: Seat
Praha – Třetí generace modelové řady, jíž se od roku 1999 prodalo již 1,2 milionu vozů, přináší do svého segmentu řadu technických inovací
Nová konstrukce výrazně snížila hmotnost automobilu a celkově zlepšila provozní vlastnosti Seatu Leon.Navzdory kompaktním vnějším rozměrům naleznou cestující v interiéru více využitelného vnitřního prostoru než v předchozím modelu.

Základní verze nového Leonu váží díky tomu pouhých 1113 kilogramů. Přesto se podařilo zvýšit tuhost karoserie o 15 % a vytvořit odolnou strukturu, jak dokládá pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti v testech nezávislé organizace Euro NCAP.

Přestože je nový Leon s vnější délkou 4,24 metru o pět centimetrů kratší než předchůdce, jeho rozvor je o téměř šest centimetrů delší. Cestující na předních i zadních sedadlech mají díky tomu větší volnost pohybu a zavazadlový prostor pojme v základním uspořádání 380 litrů, o 39 litrů víc než předchozí verze.

Zdrojem hnací síly jsou motory TDI a TSI se zdvihovým objemem 1,2 až 2,0 litru. V porovnání s předchozími modely klesla spotřeba paliva až o 22 procent (kombinovaná spotřeba EU od 3,8 do 5,7 l/100 km).

Hnací sílu přenáší na přední kola pětistupňové nebo šestistupňové mechanické převodovky.

Nový Seat Leon přichází na český trh se čtyřmi zážehovými a třemi vznětovými motory s rozpětím výkonu od 63 kW (86 k) do 132 kW (180 k). Zákazníci mají navíc na výběr čtyři stupně výbavy Basis, Reference, Style a FR.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů