Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový S-MAX dorazí až za rok, Ford zatím láká na fešácký koncept

Naše téma
Redakce | 31.08.2013
dalších 16 fotek
Ford S-MAX Concept. | foto: Ford
Praha /FOTOGALERIE/ - Ford S-MAX je v prodeji už sedm let, není tedy divu, že se čeká na nástupce. Druhá generace oblíbeného rodinného MPV však dorazí až za rok, automobilka tedy zatím alespoň láká na nový koncept, který by však měl o podobě příštího S-MAXe hodně napovědět. 
Studie totiž vypadá velice reálně, jako by až na několik drobností byla připravena k výrobě. Její vzhled odpovídá současnému designovému jazyku značky a přitom v sobě nezapírá tvary aktuální generace. I použitá motorizace odpovídá trendu současnosti, pod kapotou je totiž benzínový přeplňovaný čtyřválec EcoBoost o objemu 1,5 litru.

To interiér se blíží spíše designové studii, produkční verze takto odvážná, především co se tvaru sedadel týče, jistě nebude. Tradičněji bude zřejmě pojata i přístrojová deska, která u konceptu postrádá klasické analogové "budíky". Výrazně také ubylo tlačítek a ovladačů.

Ford si dal kromě vzhledu záležet také na demonstraci svých nejmodernějších technologií. Například systém Ford SYNC zprostředkuje posádce vozu bezdrátový přístup k internetu a cestujícím ve druhé řadě nabízí dokovací stanici pro tablet. Přináší ale i dvě nové zdravotní funkce. Sedadlo s monitorováním srdečního tepu řidiče zaznamenává puls a shromažďuje tak údaje o srdeční aktivitě, které by jinak bylo nutné snímat ve zdravotnických zařízeních. V případě neobvyklé aktivity může systém na dálku informovat lékařské pracoviště nebo uvést bezpečnostní systémy vozu do pohotovosti. Dokáže také monitorovat hladinu cukru v krvi a upozorní rodiče, pokud se u dítěte spícího na zadním sedadle dostaví hypoglykémie.

V silničním provozu se může hodit technologie vzájemné komunikace mezi automobily, jež umožňuje například obdržet včasné varování před automobilem jedoucím na dálnici v protisměru nebo upozornit na vozidlo stojící za zatáčkou. Komu dělá problém parkování, bude se těšit na zdokonaleného parkovacího asistenta. Uvidíme, kolik z těchto technologií se dostane i do produkční verze nového S-MAXe.

Koncept automobilka samozřejmě přiveze na blížící se autosalon ve Frankfurtu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů