Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Roomster nebude, potvrdila Škoda. Chce se soustředit na SUV

Naše téma
Redakce / ČTK | 07.12.2015
Škoda Roomster. | foto: Škoda
Česká automobilka Škoda Auto potvrdila, že nebude nabízet nástupce modelu Roomster. Opustí prý slábnoucí segment velkoprostorových vozů MPV a soustředí se na crossovery a SUV.
Podle mluvčí Škody pro český trh Vítězslava Pelce trhy jasně ukazují trend rostoucí poptávky a dynamického vývoje v segmentu SUV. "Z tohoto důvodu vyvíjí Škoda maximální úsilí k posílení své modelové palety v kategorii vozů SUV. Značka nebude nadále rozvíjet svoji pozici v segmentu MPV, nástupce modelu Škoda Roomster není plánován," prohlásil.

Strategické rozhodnutí ohledně nástupce modelu Roomster vychází podle zástupců automobilky výhradně ze situace na trhu a modelové strategie značky. Nemá souvislost s emisní aférou mateřského koncernu Volkswagen.

Roomster druhé generace měl mít mnoho společných prvků s novým Volkswagenem Caddy, který se vyrábí v Polsku. Automobilka zastavila projekt těsně před dokončením, ještě nedávno totiž hovořila o jeho nasazení do poloviny příštího roku.


Výroba první generace modelu Roomster skončila v Kvasinách po devíti letech letos v dubnu. Celkový počet vyrobených kusů nepřesáhl půl milionu.

Sedmimístné SUV se ukáže už brzy
Škoda tak potvrdila už starší spekulace, že se zaměří na stále oblíbenější "esúvéčka" a crossovery. V březnu příštího roku se na ženevském autosalonu objeví koncept velkého a až sedmimístného SUV s délkou okolo 4,7 metru. Do prodeje vůz zamíří do konce roku 2016.

Pak (zřejmě v roce 2017) přijde řada na druhou generaci jediného současného škodovácké SUV jménem Yeti.

Mladoboleslavský výrobce však také potvrdil dvě SUV, i když zatím jen pro čínský trh. Je však velice pravděpodobné, že obě dostanou i svoje evropské verze. V prvním případě by se mělo jednat o crossover na způsob kupé-SUV, tedy vůz podobný například BMW X4, případně větší X6.

Druhým vozem bude kompaktní model menší než Yeti. Půjde o konkurenta například Renaultu Captur či Nissanu Juke.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů