Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Renault Twingo dorazil na český trh. Stojí nejméně 215 tisíc

Naše téma
Redakce | 10.09.2014
dalších 22 fotek
Renault Twingo. | foto: Renault
Praha - Třetí generace Renaultu Twingo dorazila na český trh. Městské vozítko s netradiční koncepcí "vše vzadu" je k dispozici se dvěma benzinovými tříválci a ve třech stupních výbavy.
Základní cena byla stanovena na 214 900 korun. Právě částka, jíž bude Renault za novinku požadovat, byla posledním velkým tajemstvím. Jinak už o novém Twingu víme snad všechno. Tedy kromě toho, jak jezdí.

Nejlevněji lze francouzského drobka pořídit s atmosferickým motorem o objemu 1,0 litru (výkon 70 koní) ve výbavě Life. Zahrnuje například čtyři airbagy, posilovač řízení, palubní počítač, centrální zamykání či výškově nastavitelný volant. Vyšší linie Zen přidává třeba elektricky ovládaná přední okna, rádio s bluetooth a MP3 přehrávačem s ovládáním na volantu, odděleným displejem a USB vstupem, kolébku chytrý telefon s portem USB pro dobíjení či více odkládacích přihrádek. Zen také otevírá cestu k pořízení několika příplatkových paketů.

Renault Twingo.


Výbava Intens za 254 900 korun obsahuje navíc tempomat s omezovačem rychlosti, mlhovky, manuální klimatizaci, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, kůží potažený volant nebo patnáctipalcová kola z lehkých slitin. Pouze k nejvyššímu stupni lze koupit přeplňovaný tříválec 0.9 TCe o výkonu 90 koní. S ním stojí Twingo 284 900 korun.

V ceníku však najdeme také celou řadu příplatkových prvků, například různé polepy, pakety, kola či plátěnou střechu, která se otevírá v délce 71 cm a šířce 68 cm, za 25 tisíc korun.

Renault Twingo.


Zajímavá je paleta laků. Renault nabízí několik různých kombinací, ani jedna z nich však v duchu hesla "pryč s šedí" nemá odstín šedé barvy. Šedou však můžete zvolit pro čalounění sedadel - společně s modrou a červenou. Vybírat lze i mezi několika provedeními palubní desky.

Kompletní ceník nového Renaultu Twingo najdete zde.

Renault Twingo: Ceny na českém trhu
VýbavaMotorCena
Life1,0 SCe (70 k/52 kW)214 900 Kč
Zen1,0 SCe (70 k/52 kW)229 900 Kč
Intens1,0 SCe (70 k/52 kW)254 900 Kč
0,9 TCe (90 k/66 kW)284 900 Kč

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů