Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Renault Mégane R.S. má být čtyřkolka s výkonem přes 300 koní

Naše téma
Redakce | 04.04.2016
Renault Mégane. | foto: Renault
Sportovní divize Renaultu pilně pracuje na další generaci ostrého hatchbacku Mégane R.S.. Francouzská automobilka vůz vyvíjí i s ohledem na novou konkurenci, zejména Ford Focus RS. I proto prý nabídne výkon přes 300 koní a pohon všech kol.
Hot hatch s modrým oválem ve znaku je hodně těžký soupeř. Nový Focus RS totiž pohání přeplňovaný 2,3litrový čtyřválec o výkonu 350 koní, má pohon všech kol a na stovku zrychlí za pouhé 4,7 sekundy.

Oddělení Renault Sport proto chystá velké věci. Sice zatím nevíme, jaký nakonec použije motor, podle britského magazínu Auto Express (s odvoláním na zdroje uvnitř sportovní divize) Francouzi přece jen sáhnou po dříve odepisovaném přeplňovaném dvoulitru, jistý ale je výkon přes 300 koňských sil.

Zákazníci pak budou moci vybírat mezi automatickou dvouspojkovou nebo ručně řazenou převodovkou.

Největší novinkou má být ale pohon všech kol, který navíc doplní systém řízení zadních kol 4Control. Obě řešení mají zlepšit jízdní vlastnosti a ovladatelnost.

Nový Mégane R.S. bude stejně jako běžné verze jen pětidveřový, třídvířko už výrobce u aktuální generace nenabízí. Očekávat pak samozřejmě můžeme sportovnější vzhled.

Přestože francouzský hot hatch dorazí zřejmě až v roce 2018, Auto Express už spekuluje o jeho ceně. Příští Mégane R.S. podle něj výrazně zdraží, až o nějakých 200 tisíc korun. Cena by se tedy měla přiblížit milionu.

Současný ostrý Mégane, tedy předokolka s výkonem 275 koní vycházející z minulé generace třídveřového modelu, se prodává za 740 900 Kč. Vyrábět se bude až do konce letošního roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů